Türkiye’nin dört bir yanından Mehmetçiğe destek mektubu

Ülkenin dört bir yanından gelen binlerce mektup Afrin’de PKK ile mücadele veren Mehmetçiğimize güç veriyor.

Türkiye’nin dört bir yanından Mehmetçiğe destek mektubu

Mehmetçik, Afrin bölgesindeki köyleri, dağları teröristlerden tek tek arındırmaya devam ediyor. Mehmetçik ilerleyişini sürdürürken, 7’den 70’e Türkiye’nin dört bir yanından yazılan binlerce mektup, harekata katılan askerlere güç veriyor.
Harekatın 9. gününde teröristlerden temizlenen Burseya Dağı’nda görev yapan komando birliklerine ulaşan mektuplar, komutanlar tarafından okunduktan sonra askerlere dağıtılıyor. Askerler, kaldıkları çadırların içine yapıştırdıkları duygu dolu mektupları okuyor.
Görevden dönen askerler ise mektupları gönderen vatanseverlere cevap yazıyor. Sivas Şehit Osman Yurt Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin gönderdiği mektuplar da Burseya Dağı’ndaki askerlere ulaştırıldı. Öğrencilerden Sevdenur Koç, Türk bayrağı çizdiği ve “Kahraman Türk Ordumuza” diye başladığı mektubunda, “Siz olmasaydınız biz yataklarımızda rahat uyuyamazdık” dedi. Öğrencilerden Barış Topçu ise “Sevgili asker abilerim, Afrin’de nice şehitler verdiniz ve çok üzüldüğünüzü biliyorum” diye başladığı mektubunu “Hepiniz evinize döneceksiniz” diyerek bitirdi. İkranur Karakuş da “Kahraman askerlerimiz” başlığıyla kaleme aldığı mektubunda, şu satırlara yer verdi: “Afrin’de şehitlerimiz oldu fakat onların kanlarını yerde koymayacaksınız, biz size güveniyoruz, sizleri çok seviyoruz, asla pes etmeyin, şehitlerimizin kanlarını yerde koymayın. Bütün şehitler ve vatan için savaşın, üzülmeyin biz sizin arkanızdayız, bu savaşı kazanacaksınız, güçlü durun.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler