Türkiye’nin gönlü Mehmetçikle

Fenerbahçeliler, '14 Şubat Sevgililer Günü’nde hediyemiz sevgilimiz olan Mehmetçiğe' diyerek Mehmetçik Vakfı’na bağış yapma kararı aldı.

Türkiye’nin gönlü Mehmetçikle

Fenerbahçeli iş adamlarından oluşan topluluk (FBİAD), sosyal medyada Mehmetçik için kampanya başlattı. Fenerbahçeliler, “14 Şubat Sevgililer Günü’nde hediyemiz sevgilimiz olan Mehmetçiğe” diyerek Mehmetçik Vakfı’na bağış yapma kararı aldı.
Grubun liderlerinden işadamı Güven Güleşçe, eşinden, çocuğundan, sevgilisinden uzakta olan Mehmetçiğin 14 Şubat’ta yalnız ve yine bir çatışmanın içerisinde olacağını, bir nebze de olsa, yalnızlıklarına merhem olmak için böyle bir kampanya yaptıklarını söyledi. Aydınlık’a konuşan Güleşçe, neden “sevgilimiz Mehmetçik” dediklerini de şu sözlerle anlattı: “Bizim medeniyetimizde her Türk asker doğar. Bu temel esaslar üzerine kurulmuştur vatan sevgisi. Kendi tarihimizde şanlı mücadelelerle ve kahramanlıklara dayanan birçok destanımız var. Batı ülkelerinde olsun, diğer kıtalarda olsun ‘Asker’ denilince insanlarda hep bir endişe uyanır. Oysa ki bizim Türk askeri öyle değildir. Merhameti ve yardımsever oluşuyla anılır. Bugüne kadar ki çatışmalarda eşine ve çocuğuna hasret kalmış nice yiğitlerimiz şehit oldu. İşte yüreğe dokunan bu noktada 14 Şubat’ta ‘sevgilimiz Mehmetçik’ dedik.” Afrin’de mücadele veren kahramanlara da mesaj gönderen Güleşçe, “Buradan Afrin’deki Mehmetçiğimize; kayıpsız dönmelerini temenni ediyor, zaferlerle eşlerine, çocuklarına gülerek kavuşmalarını diliyoruz” dedi.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler