Tütün üreticisi miting düzenleyecek!

Meclise sunulan Torba Yasada bulunan kıyılmış tütün ile ilgili maddeye Adıyamanlı tütün üreticilerinin tepkileri büyüyor.

Tütün üreticisi miting düzenleyecek!

TBMM’ye gönderilen Torba Yasa’da kıyılmış tütüne getirilen yasak, Adıyaman’da tütün üreticileri tarafından protesto edilmişti. Kıyılmış tütünü ile meşhur şehrin ana caddeleri ile Valilik binasının olduğu merkezden başlayarak tüm ara sokaklar adeta eylem alanına dönüştü. Adıyamanlı muhtarlar ve Ziraat Odası öncülüğünde 5 bin üretici, Tütün Borsası toplanıp Valilik binasına, ardından da Belediye’ye yürümüştü.

Tütün Üreticileri Platformu Sözcüsü Av. Abdurrahman Tutdere yaptığı konuşmada, "Tütünün önünde yasakların kaldırılması için her türlü mücadeleyi çiftçilerimizle birlikte vereceğiz. Buradan TBMM’ye açık çağrıda bulunuyoruz: Adıyamanlı’nın ekmeğinden, aşından, işinden elinizi çekin. Adıyaman halkı bu yasayı tanımayacaktır.” demişti.

ÜRETİCİ MİTİNGE HAZIRLANIYOR

Adıyaman Baro Başkanı başkanlığında bir araya gelen Sivil Toplum Örgütü temsilcileri dünkü toplantıda durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıya Tütün Platformu Sözcüsü Av. Abdurrahman Tutdere, Ziraat Odası adına Hasan Basri Kaya’nın yanısıra OSB, Tabip Odası ve Eğitim-Sen temsilcileri katıldı. Toplantının ardından Aydınlık’a konuşan Avukat Köroğlu, Ankara görüşmelerinden sonuç beklediklerini, olumlu bir gelişme olmaması halinde tasarıdan tütün üretim yasağı çıkartılmadıkça eylemlere devam edileceğini kaydetti. Adıyaman'da büyü bir mitingin yapılacağı belirtildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler