Zeytin Dalı Harekatında 15 yalan 15 gerçek

Mehmetçiğimizin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına karşı ABD merkezli kara propaganda aracılığıyla yalan haberler üretiliyor.

Zeytin Dalı Harekatında 15 yalan 15 gerçek

Mehmetçiğimizin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına karşı ABD merkezli kara propaganda aracılığıyla yalan haberler üretiliyor.

Türkiye, Afrin’de ABD’nin kara gücünü vuruyor, bölge ülkeleriyle ilişkiler güçlenirken Ankara-Washington hattı kopuyor. Bölgesel ittifakı engellemek isteyen Batılı merkezler, Atlantik basını, FETÖ ve PKK yanlıları hem uluslararası basında hem de sosyal medyada yalan üstüne yalan açıklamalar/haberler yapıyor. Hedef ise Afrin operasyonunu durdurmak, Suriye Ordusu ile TSK’yı karşı karşıya getirmek, Rusya ve İran ile yürütülen Astana sürecini baltalamak, bölge ülkeleri arasında oluşan yeni doğal dengeyi bertaraf etmek.

Özellikle Türkiye ile Rusya-Suriye ittifakını bozmaya yönelik yapılan algı operasyonları gerçeklere direnemiyor. İşte başta Batı basını ve PKK’lılar olmak üzere Atlantikçilerin ortaya attığı iddialar ve gerçekler:

 

YALAN 1: Suriye’nin İdlib kentinde düşürülen Su-25 tipi Rus uçağını, Türkiye’ye yakın muhalif gruplar düşürdü.

GERÇEK 1: Rus uçağının düşürülmesini eski adı El Nusra olan Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) terör örgütü üstlendi. Rusya, uçağın parçalarının bulunması için Türkiye’den yardım istedi.

 

YALAN 2: Rus uçağı Türkiye’nin kontrolü altındaki bölgeden vuruldu.

GERÇEK 2: Saldırı HTŞ’nin kontrol ettiği noktadan yapıldı.

 

YALAN 3: Rus basını uçağın düşürülmesinden Türkiye’yi sorumlu tuttu.

GERÇEK 3: Rus basını Türkiye’yi suçlamadı. Onlarca haberden sadece birinin içinde Popov adlı uzmanın görüşü “Rus basınının tamamı” olarak yansıtıldı.

 

YALAN 4: Uçağı düşüren terör örgütüne silah Türkiye tarafından verilmiş olabilir.

GERÇEK 4: Terör örgütü, uçağı ABD’nin bölgeye gönderdiği MANPAD adlı hava savunma füzesi ile düşürdü.

 

YALAN 5: Düşürülen uçaktan paraşütle kurtulan Rus pilot, Türkiye yanlısı ÖSO grubu tarafından hunharca öldürüldü.

GERÇEK 5: Rus pilot teröristlere canlı olarak esir düşmemek için el bombasının pimini çekerek hayatına son verdi. (Rusya Savunma Bakanlığı)

 

YALAN 6: Afrin’de saldırıya uğrayan Türk tankı, Rusya’nın YPG’ye verdiği antitank füzesiyle vuruldu.

GERÇEK 6: Afrin’de bulunan Rus yapımı antitank füzelerinin Pentagon’un YPG’ye verdiği silah listesinde yer aldığı ortaya çıktı. Ayrıca ABD’nin terör örgütüne çok çeşitli antitank füzeleri sağladığı biliniyor.

 

YALAN 7: Rusya, Afrin’de Türkiye’ye hava sahasını kapattı.

GERÇEK 7: Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye hava sahasının kullanımında herhangi bir sorun olmadığını açıkladı.

 

SURİYE DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLEYEN YALANLAR

 

YALAN 8: Suriye Hükümeti Afrin’e terörist taşınmasına izin veriyor ve PYD’yi destekliyor.

GERÇEK 8: Suriye lideri Beşar Esad, “ABD destekli Kürtleri vatan haini” ilan ettiğini açıkladı. Afrin’in nefes borusu olan Nubl ve Zehra yolları dönem dönem PYD’ye kapatıldı. Buna karşılık terör örgütü de Suriye Ordusu’na çeşitli bölgelerde saldırılar düzenledi.

 

YALAN 9: İdlib’de TSK konvoyuna Suriye Ordusu tarafından saldırılar düzenlendi.

GERÇEK 9: TSK tarafından yapılan açıklamada, İdlib’deki saldırıların terör örgütü tarafından yapıldığı belirtildi.

 

YALAN 10: Suriye Ordusu İdlib’te kimyasal silah kullandı.

GERÇEK 10: Böyle bir bulguya şu ana kadar rastlanmadı. Herhangi bir kurum tarafından doğrulanmadı.

 

YALAN 11: Suriye Ordusu, Türk savaş uçaklarına karşı İdlip ve Halep’e yeni hava savunma unsurları ve uçaksavar füzeleri yerleştirdi.

GERÇEK 11: Suriye Ordusu, Rusya’yla eşgüdüm halinde İdlib’deki radikal terör örgütlerine yönelik topyekun bir hamleye hazırlanıyor.

 

SOÇİ’Yİ BOZMA GİRİŞİMLERİ

 

YALAN 12: (Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin başladığı saatlerde) Soçi’de kriz yaşandı, toplantı iptal edildi.

GERÇEK 12: Muhalefet bayraklara itiraz etti, toplantıya katılmama kararı aldı. Türkiye’nin kendilerini temsil etmesini istedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki kez telefonda konuşarak yaşanan kısa süreli anlaşmazlığı çözdü. Toplantı yapıldı, anlaşma sağlandı.

 

YALAN 13: Soçi’de, Türkiye, Rusya ve İran’ın birlikte karar verdiği bin 600 katılımcıdan bin 200’ü Beşar Esad istihbaratına çalışıyor. Bunları Suriye seçti.

GERÇEK 13: Türkiye listeyi defalarca inceledi. Dışişleri Bakanlığı, listeyi Rusya, İran ve Türkiye’nin belirlediğini açıkladı. Diplomatik kaynaklar, listede bir sorun olmadığı söyledi.

 

YALAN 14: Soçi’ye PKK/PYD’liler de katıldı.

GERÇEK 14: Dışişleri Bakanlığı ve diplomatik kaynaklar, toplantıya hiçbir PYD’linin katılmadığını açıkladı.

 

YALAN 15: Mihraç Ural’ı Soçi’deki toplantıya Ruslar gizlice soktu.

GERÇEK 15: Diplomatik kaynaklar, Mihraç Ural’ın farklı isimle toplantıya geldiğini, Rusların konuyla ilgili bir bilgisinin olmadığını vurguladı

 

Kaynak: Aydınlık

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler