Zonguldak işçisi kararlı: Yasa çekilene kadar maden ocağındayız!

Zonguldak'ta maden sahalarının özelleştirilmesini öngören düzenlemeye karşı mücadele eden maden işçileri direnişe devam ediyor

Zonguldak işçisi kararlı: Yasa çekilene kadar maden ocağındayız!

Torba yasa tasarısının 58. maddesinde yer alan “Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Türkiye Kömür işletmeleri uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarının işletmeye, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir” ibaresi madenciyi ayağa kaldırdı. Bu maddenin torba yasasından çıkartılmasını isteyen madenciler Zonguldak'ta direnişe başladı.

Vardiyası biten işçiler sabah 08.00 de maden ocağından dışarı çıkmayarak eylem gerçekleştiriyorlar. Aynı zamanda maden ocağının kapısında da işçiler eyleme geçti.

İşçilerin amacı maden sahalarının özelleştirilmesini önünü açacak olan 58. maddenin geri çekilmesi.

YASA ÇEKİLENE KADAR ÇIKMAYCAKLAR!

Genel Maden İş Sendikası (GMİS) Üzülmez Şube Başkan Yardımcısı Erkan Üstüntaş: Arkadaşlarımız eylemlerine devam ediyorlar. Sendika olarak maden ocağında kalan bütün işçilerimizin yiyecek, içecek ihtiyaçlarını karşıladık. Yeni vardiyaya giren arkadaşlarımızda içeride çalışıyorlar. İşçiler torba yasada yer alan özelleştirme maddesi geri çekilene kadar maden ocağından dışarı çıkmayacaklarını söylediler.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler