ABD 6. Filo'yu Karadeniz'e Çıkarttı

Karadeniz'de provokasyona hazırlanan ABD, 6. filo savaş gemilerini Karadeniz'e çıkarttı.

ABD 6. Filo'yu Karadeniz'e Çıkarttı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ordusu 6. Filosu, Ukrayna’ya giden ağır silahlarla donatılmış füzesavar gemisinin Karadeniz sularına girdiğini duyurdu.
ABD Ordusu 6. Filo Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna’nın sahil kentlerinde NATO programı düzeyinde gerçekleşecek olan Sea Breeze 2019 Tatbikat Programı kapsamındaki USS Donald Cook (DDG-75) füzesavar gemisinin, İstanbul Boğazı’nı geçerek 21 Şubat’ta Gürcistan’ın Batum Limanı’na demir attığı bildirildi.

Öte yandan, konuyla ilgili bir açıklama da ABD Ordusu Avrupa Generali James Foggo’dan geldi. Foggo yaptığı açıklamada, "Donald Cook gemisi 25 Şubat’ta Ukrayna’nın Odessa şehrinde olacak" dedi.

Sputnik'in haberine göre Kırımlı siyaset bilimci Vladimir Caralla, ABD savaş gemisi USS Donald Cook'un Karadeniz'deki varlığını 'psikolojik saldırı' olarak niteledi.

‘ABD savaş gemisi, Karadeniz'de gösteriş peşinde'
ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait ve güdümlü füzelerle donatılan Donald Cook destroyerinin dün itibarıyla Karadeniz'e girmesini Sputnik'e değerlendiren Caralla, "Rusya'ya kesintisiz baskı uygulama politikası açık şekilde uygulanmaya devam ediyor. Amerikan destroyerinin bölgeye gelmesi gerçek bir tehdit oluşturmuyor zira tüm bölge olduğu gibi destroyer de Rus ordusunun gözetimi altında. Geminin görevi, kendine özgü bir psikolojik saldırı gerçekleştirmek, Rusya için gerilim oluşturmak ve Ukrayna'yı yeni provokasyonlar konusunda cesaretlendirmek" ifadelerini kullandı. 

Caralla'ya göre ABD, ciddi iç sorunlar yaşıyor ve yurtdışında genişlemeyi çıkış yolu olarak görüyor.

'KIRIM SAYESİNDE ÜSTÜNLÜK RUSYA'NIN ELİNDE' 

Rusya'nın itidalli politika izleyip bu tür eylemlerle iyi şekilde başa çıktığını kaydeden Caralla, "Zira bölgede gerçek üstünlük, ana unsur olan Kırım sayesinde Rusya'nın elinde" diye ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi, Rus 'Orehovo-Zuyevo' küçük füze gemisi ile 'İvan Hurs' keşif gemisinin USS Donald Cook'u doğrudan kontrol altında tuttuğunu açıklamıştı

Tarih:
Diğer Haberler