ABD'den İran Yaptırımları Tehdidi!

ABD Dişleri Bakanı Pompeo, İran'a yaptırımlara uymayan ülkeler uyarsa bedeli ağır olur diyerek alçakça tehdit savurdu.

ABD'den İran Yaptırımları Tehdidi!

ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yaptırımların içeriğini açıkladı. ABD, İran'a karşı olan yaptırımların tümünü tekrar yürürlüğe koydu. İran Gemicilik ve Enerji Sektörü'ndeki 200'den fazla kişi ve geminin yaptırım listesinde olduğu açıklandı. 50 İran bankası ile 700'den fazla İranlı yaptırım listesine alındı.

ABD Dişleri Bakanı Pompeo ve Hazine Bakanı Mnuchin, İran'a yönelik yaptırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pompeo, "İran'a yaptırımlara uymayan ülkeler uyarsa bedeli ağır olur. Şirketleri de buradan uyarıyoruz. İran 2 buçuk milyar dolarlık bir zarar yaşadı bile. Yaptırımlardan muaf olan ülkeler Çin, Hindistan, Güney Kore, Tayvan, Japonya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'dir. Ancak bu ülkelerin de azaltmasını bekliyoruz. AB yaptırımlardan muaf değil" dedi.

Hazine Bakanı Mnuchin de açıklamalarda bulundu. Mnuchin, İran'ın terörist devlet faaliyeti yürüttüğünü iddia ederek, "İran muhafızlarının da bankalar üzerindeki etkilerini de azaltmaya çalışıyoruz. İran'ın enerji, gemicilik ve uçak sektörünü hedef alıyoruz. İran teröre desteğini derhal kesmeli. Füze üretimine son vermeli. Yaptırımlar İran tutumunu değiştirdiği zaman son bulacaktır" dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler