ABD'den S-400 tehdidi: Yaptırım uygularız!

İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye saldıran ABD, Türkiye-Rusya-İran işbirliğini hedef aldı ve Türkiye'yi S-400'ler konusunda tehdit etti.

ABD'den S-400 tehdidi: Yaptırım uygularız!

ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, ABD'nin, Türkiye'yi Batı'ya uyumlu hale getirmeye çalışması gerektiğini söyledi.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye ile Rusya arasında Suriye kriziyle bağlantılı olarak yapılan askeri anlaşmalardan endişe duyduklarını söyledi.

"Türkiye'nin Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na başlamak için Rus ordusuyla yaptığı ve ABD'nin dahil edilmediği anlaşmalar çok ciddi endişe yaratıyor" diyen Mitchell, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara, Suriye'de taktik hedeflere ulaşmak adına Moskova'ya stratejik tavizler verilmesinin risklerini hatırlamalı. Türkiye, ABD'yle olan yakın ilişkilere rağmen Rusya ve İran'la işbirliğini artırdı. Türkiye'nin Batı'yla stratejik ve siyasi birliğini koruması, ABD'nin ulusal çıkarlarına uygun olur. Türkiye'nin, Afrin bölgesinde, Zeytin Dalı Operasyonu'nun başlatılmasını kolaylaştırmak için Rus Ordusuyla yapılan düzenlemelerin bu kadar kolay yapılmış olması son derece endişe verici. Ankara, Suriye'deki taktik hedeflerine ulaşmak için Moskova'ya stratejik imtiyaz verme risklerini göz önünde bulundurmalıdır. Ankara'nın Rusya'dan S-400 füze sistemini almak istemesi, hem Türkiye'nin F-35 programına katılımını olumsuz yönde etkileyebilecek, hem de Türkiye'ye karşı yaptırımlara yol açabilecek niteliktedir"

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler