ABD IŞİD'li teröristleri helikopterle taşıyor

Rakka’dan IŞİD'li teröristlerin çatışma olmadan çıkarılmasına yardım eden ABD, Deyr Ez Zor’daki IŞİD'lileri de helikopterlerle taşıyor.

ABD IŞİD'li teröristleri helikopterle taşıyor

ABD, PKK/PYD ve IŞİD arasında yürütülen kirli ittifak, bir kez daha gün yüzüne çıktı. ABD’ye ait askeri helikopterlerin, Deyrezor kırsalındaki IŞİD elebaşlarını toplayarak Haseke kırsalındaki meçhul yerlere aktardığı bildirildi.

Suriye devlet ajansı SANA’ın yerel kaynaklardan aktardığı bilgiye göre, ABD helikopterlerinin önceki gece geç saatlerde Deyrezor kırsalının birçok bölgesinden IŞİD’li terör elebaşlarını topladığı ve Haseke kırsalında meçhul yerlere aktardıkları belirtildi. ABD’ye ait birçok helikopterin gece saatlerinde Deyrezor kırsalının kuzeyindeki Sed el Vafidin kampı üzerine indiklerine dikkat çeken yerel kaynaklar; helikopterlerin buradan aldıkları teröistleri daha sonra Haseke’nin güneyindeki Basil Barajı yakınlarına götürdüklerini ifade etti. Kaynaklar bu helikopterlerin içinde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olarak bilinen PKK/PYD’li teröristlerin yanında, IŞİD’li elebaşlarının da bulunduğunun altını çizdiler.

ABD’ye ait askeri helikopterlerin bu ay ikinci kez benzer bir operasyonda bulunup IŞİD’li teröristleri Haseke kırsalına kaçırdıklarına dikkat çeken yerel kaynaklar; daha önce Suriye ordusundan kaçan 47 IŞİD’li teröristin SDG’nin bulunduğu bölgeye alındığına dikkat çektiler.

Suriye’de yayın yapan çeşitli haber sitelerinde yer alan iddialarda ise ABD güçleri, Haseke ve Rakka kırsalında IŞİD’li teröristler için eğitim kampları kurdu ve radikal teröristleri eğitip, gerekli silahları temin ediyor.

RAKKA'DAN DA KAÇIRMIŞLARDI

IŞİD militanları ile ailelerinin ABD öncülüğündeki koalisyon ve PYD’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ortak operasyonuyla Rakka’dan güvenli bir şekilde tahliye edilmesine ilişkin yeni görüntüler de basına yansıdı. İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin özel araştırmasıyla haberdar olunan söz konusu anlaşmaya ilişkin olarak SDG’nin çektiği görüntülerde IŞİD’lileri taşıyan araçların Rakka’dan nasıl ayrıldığı görülüyor. Kasım ayının sonlarında cep telefonuyla çekilen görüntülerde bir terörist "Bu videoyu biz çektik. Hala elimizdeler. Onları kendi gözlerimle gördüm. IŞİD’liler ayrılırken tahıl konteynırlarının yakınlarında devriyedeydim. Bir sürü IŞİD’li vardı, korkmadık" ifadelerini kullanıyor.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler