ABD’li askerlerin YPG'ye eğitim görüntüleri!

TSK, Suriye ve Irak’ta PKK’ya darbe vururken, Amerika’nın terör örgütlerini eğittiğine dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

ABD’li askerlerin YPG'ye eğitim görüntüleri!

Skandala ilişkin yeni görüntüler ise hain ittifakı tüm gerçekliği ile gözler önüne serdi. Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan tarafından yayınlanan en son fotoğraflar da Afrin kent merkezinde çekildi.

Yavuzaslan ''Terör yuvası Afrin, Danimarka, Fransa, Norveç, Belçika, Almanya, İngiltere, İsrail, Almanya, Kanada ile Brazilya'dan gelen yabancılarla dolu. Bunların bir çoğu paralı savaşçı ve eski asker. Terör yuvasının komutası ise Amerikalılarda'' dedi. Bölgede örgütün en fazla militanının sınır komşumuz Afrin'de olduğu ve bu sayının 15 bine ulaştığı bildirildi.

ABD, İKİNCİ HAVA ÜSSÜNÜ DE KURDU 

ABD özel kuvvetlerinin de Tişrin Barajı'ndaki üste bulunduğu açıklandı. ABD, Suriye'de Ayn El-Arap'ın (Kobani) güneyinde ikinci bir askeri hava üssü de inşa etti. Yine Haseke kırsalındaki Rumeylan Hava Üssü ve Fırat üzerindeki Tişrin Barajı yanında üssü var. ABD buralarda PKK militanlarına askeri malzeme yardımı yapıyor.

Irak'ta bulunan üslerden de Suriye'deki PKK'lı teröristlere silah desteği yapılıyor. Irak'taki gibi Kuzey Suriye'de de yeni bir askeri yapılanma başladı. IŞİD'den kurtarılan bölgelere PYD-PKK unsurları yerleştiriliyor. Buralardaki Türkmen ve Arap nüfus da göç ettiriliyor.

ABD, Menbiç başta olmak üzere Rakka hattında ve PKK'lıların kamplarında konuşlanmış durumda. ABD'li askerler ise lojistik desteğini İncirlik Üssü'nden sağlıyor.

Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk da Suriye ziyaretlerinde önce İncirlik Üssü'ne gelip daha sonra Suriye'ye geçmişti.

KAMPTA ÇOK SAYIDA YABANCI TERÖRİST DE EĞİTİLİYOR

Suriye Afrin'de PKK adına ‘terör akademisi' kurulduğu, birçok ülkeden gelen teröristlerin bu kampta ABD'li askerler tarafından eğitildiği belirlendi. Hainler sık sık da denetleniyor…

 

Terörün arkasında ABD var

Türkiye'de düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili geçtiğimiz ay yapılan ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Adil Gür'ün başkanı olduğu A&G Araştırma Şirketi'nin 3 bin 35 kişiyle yaptığı ankete göre halkın büyük çoğunluğu saldırıların arkasında ABD'nin olduğunu düşünüyor

42 ilde yapılan araştırmasının sonuçlarına göre, her 4 kişiden 3'ü terör örgütlerinin arkasında başka bir gücün olduğunu düşünüyor. Teröre en fazla destek veren ülkenin ise ABD olduğu kanaati hakim. ABD'yi İsrail ve AB takip ediyor.

Kamuoyu yoklamaları ve seçim anketleri alanında faaliyet gösteren A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür'ün Milliyet gazetesinde yer alan ve Aralık 2016'da 3 bin 35 kişiyle yaptıkları araştırmasına göre, halkın büyük çoğunluğu terör örgütlerinin "arkalarında bir takım güçlerle hareket ettiğine" inanıyor. Sorulara parti aidiyetiyle yanıtlar verildiğini vurgulayan Adil Gür, buna rağmen terör ve arkasındaki güçler konularında ortak yanıtlar geldiğini anlattı.

'Terörün arkasında başka güçler var' diyenler yüzde 76

Soru: Ülkemizde son dönemlerde sıkça terör olayları yaşanıyor. “Sizce bu terörü PKK, IŞİD, FETÖ vs. gibi terör örgütleri mi yapıyor yoksa bu terörün arkasında bir takım güçler mi var?"

Terörü PKK, IŞİD, FETÖ vs. gibi terör örgütlerinin kendi başlarına yaptıklarını düşünenlerin oranı %24.0'tür. Halkın %76.0'sı ise terörün arkasında başka güçlerin olduğunu düşünmektedir.

Terörün arkasında ABD olduğu düşünülüyor

Soru: (Arkasında güç var diyenlere) Terörü desteklediğini düşündüğünüz bu güçler kim veya kimler?

Teröre destek verdiği düşünülen en büyük güç %80.3 ile Amerika. Amerika'yı %45.1 ile İsrail, %34.5 ile AB ülkeleri, %22.9 ile Dış güçler, %17.6 ile Rusya, %8.9 ile Derin devlet, %8.3 ile İran takip etmektedir.

Adil Gür'ün araştırmasının sonuçları şu şekilde duyuruldu:
 

- Terör örgütlerinin arkasında bir takım güçler olduğunu düşünenler genel ortalamanın biraz daha üzerinde erkekler. Kadınların yüzde 27.2'si terer öğütlerinin saldırılarını kendilerinin yaptığını düşünürken bu oran erkeklerde yüzde 20.8 civarında.
Kadınların yüzde 72.8'i terör örgütlerinin arkasında başka güçlerin olduğuna inanırken bu oran erkelerde yüzde 79.2 kadar çıkıyor. Yaşın yükselmesiyle terör örgütlerinin arkasında güçler olduğunu düşünenlerin oranı genel ortalamanın biraz üzerine çıkmakta.
- Üniversite ve daha yüksek eğitimli seçmenlerin %81,4'ü terör örgütlerinin arkasında başka güçler olduğunu düşünmektedir.
İlkokul mezunları arasına terör örgütünün saldırılarını kendi başlarına yaptığına inananların oranı yüzde 29.8 iken, arkasında bayka güçler olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 70.2 civarında.
Ortaokul düzeyindekilerin yüzde 21.7'si terör örgütlerinin saldırılarını kendilerinin yaptıklarını, yüzde 78'.3'ü ise arkalarında başka güçlerin olduğunu düşünüyor.


Lise de bu rakamlar yüzde 22.7'ye 77.3 iken, üniversite mezunları arasında terör örgütlerinin saldırılarını kendilerinin yaptığını düşünenlerin oranı yüzde 18.6, arkasında başka bir gücün olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 81.4 civarında oldu.
- Kürt vatandaşların %66,3'ü de terörün arkasında başka güçler var demiştir. Türkler arasında terör örgütlerini saldırılarını kendi başlarına yaptıklarını düşünenlerin oranı yüzde 23.1 iken Kürt vatandaşlar arasında bu oran yüzde 31.7 düzeylerinde seyrediyor.
Terör örgütlerinin arkasında başka güçlerin olduğu konusunda ise Türkler yüzde 76.9 oranla hemfikirken, bu oran Kürt arasında da yüzde 68.3 civarında.

Tarih:
Diğer Haberler