ABD Ortadoğu'da kaybediyor!

Wall Street Journal gazetesi, Pentagon'un üç Ortadoğu ülkesinde bulunan dört Patriot füze savunma sistemini geri çekme kararı aldığını duyurdu.

ABD Ortadoğu'da kaybediyor!

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Pentagon'un üç Ortadoğu ülkesinde bulunan dört Patriot füze savunma sistemini geri çekme kararı aldığını duyurdu. Haberde, bu ülkerlerin Ürdün, Kuveyt ve Bahreyn olduğu ifade edildi.
WSJ, bir yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a karşı esip gürlediğini, diğer yandan Savunma Bakanı Jim Mattis'in Ortadoğu'daki üç müttefik ülkeden Patriot füze savunma sistemlerini geri çekme kararı aldığını yazdı. Patriot çekme kararının gelecek ay hayata geçirileceği kaydedildi.


ABD yönetiminin Tahran'ı tüm bölge ve hatta tüm dünya için tehdit olarak gösteriip İran'ın balistik füze programını hedef aldığı bir dönemde, bu adımın Ortadoğu'daki müttefik ülkeler Ürdün, Kuveyt ve Bahreyn'i savunma açısından zayıf düşüreceği iddia edildi.
Bunu Mattis'in kararı olarak sunan haberde, odağın Ortadoğu ve Afganistan'da uzun zamandır devam eden ihtilaf ve çatışmalardan Rusya ve Çin'le yaşanan gerginliklere kaydırıldığını belirtti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler