ABD Suriye'de 12 bin teröristi harekete geçiriyor!

ABD, Suriye'nin güneyindeki teröristlerin Dera, El Baas ve çevresindeki banliyöleri ele geçirmek için Suriye ordusuna karşı harekete geçiriyor.

ABD Suriye'de 12 bin teröristi harekete geçiriyor!

Sputnik İnternational'da yer alan habere göre, adı açıklanmayan askeri-diplomatik kaynak, Suriye'nin güneyindeki teröristlerin Dera, El Baas ve çevresindeki banliyöleri ele geçirmek için Suriye ordusuna karşı eş zamanlı bir saldırı gerçekleştirmeyi planladığını söyledi.

SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ GİBİ

Saldırının etkisini arttırmak için sivil halka karşı kimyasal silah kullanımıyla yeni bir provokasyona girişilebileceğini vurgulayan kaynak "El Nusra'nın Dera'daki ortak operasyon merkezi, nisan başında diğer örgütleri hükümet güçlerine karşı eş zamanlı saldırı gerçekleştirmeye davet etti. Planlanan saldırının amacı bölgeyi ele geçirmek ve başkenti Dera olan ABD'nin himayesinde, Şam'ın kontrolü dışında özerk bir bölge kurmak. Bunun benzer bir örneğini Suriye'nin kuzeyindeki Suriye Kürdistanı'nda görüyoruz" dedi.

ABD'nin militanlarla savaşmadığını, militanların kontrolündeki bölgelere 'insani yardım' adı altında sevkıyatlar yaptığını belirten kaynak "Son haftalarda Suriye'nin güneyinde gerilim ciddi oranda tırmanmış durumda. ABD'nin açıklamalarının aksine, IŞİD, Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra, Yarmuk nehri boyunca önemli rol oynuyor. Militanlar kontrolleri altındaki bölgeleri arttırmak için aktif çaba gösteriyor... Ürdün sınırından bu bölgeye içerisinde insani yardımların olduğu iddia edilen konvoylar geliyor. Ancak konvoylarda tam olarak ne getirildiğini kimse bilmiyor. İçlerinde 'insani yardımların' olduğu söyleniyor, bunları da yalnızca ABD kontrol ediyor" ifadelerini kullandı.

"12 BİNDEN FAZLA MİLİTANLARI VAR"

Kaynak ayrıca "Hükümet güçlerine saldırı için sadece El Nusra ve onunla işbirliği yapan Özgür Suriye ordusunun yaklaşık 12 bin militanı var. Ayrıca İsrail ve Ürdün sınırındaki kontrollü koridorlardan edindikleri yüzlerce askeri teçhizatları, onlarca sahra topları ve çoklu roketatar sistemleri var" dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler