ABD Suriye'de yeni terör örgütü kurdu!

IŞİD'i temizleme bahanesiyle PKK'ya binlerce tır silah ve zırhlı araçlar gönderen ABD, Suriye'de yeni terör örgütü kurdu.

ABD Suriye'de yeni terör örgütü kurdu!

Suriye’de 2 yıldır PKK ile birlikte ülkenin üçte birini işgal eden ABD, PKK terör örgütünü kamufle amaçlı yeni bir terör yapılanması kurdu. Yeni Suriye Ordusu (Ceyş el Suri, el Cedit) ismi verilen kamufle terör örgütü için Hasek’e ve Deyezor’da 3 özel kamp tahsis edildi. 2 bin 500 militan bu amaçla PKK’dan tabela örgüte nakledildi. Yeni örgütün flama, kıyafet ve göstermelik yönetim kadroları sömürge valisi Brett Mcgurk tarafından belirlendi.

AYNI SENARYO YİNE SAHNEDE

ABD’nin tüm kamufle çabalarına rağmen PKK’nın tabela değiştirmiş hali olan Suriye Demokratik Güçleri eliyle başta Haseke, Halep Kırsalı ve Rakka olmak üzere Suriye’nin birçok bölgesinde tehcir, yağma ve toplu katliamlar yapıldı. IŞİD'le yapılan arka plan ittifakları ve SDG eski sözcüsü Talal Silo’nun Türkiye’ye sığınması sonrası yaptığı açıklamalara ek olarak, ABD Özel Kuvvetler Komutanı’nın “SDG sadece bir tabela hilesiydi” şeklindeki itirafları, oynanan kirli senaryoyu gün yüzüne çıkardı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler