ABD yardımı kestik dedi füze gönderdi!

ABD, kara gücüm dediği PKK'nın Suriye kolu YPG'ye silah yardımını askıya aldığını açıklamasına rağmen tank ve füze nakliyatına devam ediyor.

ABD yardımı kestik dedi füze gönderdi!

ABD, kara gücüm dediği PKK'nın Suriye kolu YPG'ye silah yardımını askıya aldığını açıklamasına rağmen tank ve füze sevkıyatına devam ediyor.

PKK’nın Suriye'de uzantısı YPG’liler Rakka operasyonu sırasında ABD yapımı anti tank füzesi FGM-148 Javelin kullanırken görüntülendi.

Tank katili’ olarak bilinen FGM-148 Javelin anti tank füzeleri etkili menzili olan 2.5 km’den reaktif zırh ve düşük hızda seyir eden helikopter gibi hava araçlarına karşı en etkili füze sistemlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Konuyla ilgili Yeniçağ gazetesine konuşan savunma analisti Metin Gürcan,“Javelin, ABD’nin resmi anti tank füzesidir. YPG’nin bu tip sofistike silahları kullanabilme becerisi kazanması ve askeri uzmanlığını artırması daha tehlikeli. YPG elindeki füzelerin bir kısmını kullanıp, hepsini kullandım diyerek kalanları saklayabilir. Bu füzeler de 3-5 yıl sonra karşımıza çıkabilir.” ifadelerini dile getirdi.

Ayırca Aydınlık gazetesinin aktardığı bilgiye göre ABD, geçtiğimiz hafta zırhlı tank sevkıyatı yaptığı YPG'ye bu hafta da zırhlı araç gönderdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler