Amerikan Medyasından İtiraf: Amerikan Devri Bitti

ABD’nin Afganistan yenilgisinin ardından Amerikan merkezli yayın organlarından yenilgi itirafları peş peşe geliyor.

Amerikan Medyasından İtiraf: Amerikan Devri Bitti

ABD’nin en bilinen yayın organlarından ve ABD dış politikasını belirlemede etkin rol oynayan Foreign Policy ve The Guardian ABD devrinin bittiğini duyurdu.
Foreign Policy dergisinde, Mina Al-Oraibi imzasıyla “America Isn’t Exceptional Anymore” (Amerika artık olağünüstü değil) başlıklı bir makale yayımlandı. ABD’nin Afganistan’daki işgalinden sonra çekilmesinin artık resmi bir politika haline geldiği ve dışarıdaki diğer askerlerin de çekileceği vurgulanan makalede ABD’nin, Libya ve Yemen gibi ülkelerle de bağlantısı kalmadığı belirtildi.

MÜTTEFİKLERİ ABD’YE GÜVENMİYOR

ABD’nin Afganistan’daki işbirlikçilerini yüzüstü bırakması ve yenilgiyi kabullenip ülkesine çekilmesi ABD’nin diğer müttefiklerinde de kaygı yarattı. Foreign Policy’de yayımlanan makalede ABD müttefiklerinin artık Washington’a güvenemeyeceği belirtilirken, Mısır, Irak ve Suudi Arabistan’ın Çin ile artan bağlarına işaret edildi: “IŞİD gibi terörist gruplardan Hizbullah gibi cesaretlendirilmiş milislere kadar ABD müttefikleri artık Washington'a güvenemez. ABD'li yetkililer Mısır, Irak ve Suudi Arabistan’ın Çin ile artan bağlarını sorgulamalı.”

AMERİKAN MÜDAHELECİLİĞİ FİYASKOYLA SON BULDU

İngiltere’de günlük yayımlanan The Guardian da yaptığı haberde “Sonsuza kadar savaş fikri bir fiyaskoyla sona erdi. Bu, Amerikan müdahaleciliğinin sonunu işaret ediyor” ifadelerine yer verdi.

YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR

ABD emperyalizminin yenilgisi kendi yayın organları tarafından dahi kabul edilmeye başlandı. Dünyanın jandarması olmak hedefiyle yola çıkan ABD, mazlum milletlerin vatan savunmaları karşısında bozguna uğradı. Tek kutuplu dünya düzeninin sonuna geldik. Ulus devletler bağımsızlık bayrağını göndere çekiyor. ABD’nin kanlı postalları topraklarımızdan temizleniyor. Amerikan rüyası sona erdi. Doğu büyük bir yükselişe geçiyor. Asya devletlerinin şanlı yükselişini Türk gençliği olarak selamlıyoruz.

Tarih:
Diğer Haberler