AZERBAYCAN HEYETİ KKTC'DE

Azerbaycan Milli Meclisi'nden bir heyet ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) resmi temaslarda bulundu.

AZERBAYCAN HEYETİ KKTC'DE

Azerbaycan Cumhuriyeti tarihte ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne resmi ziyarette bulundu. Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolararası İlişkiler Komitesi heyeti, dün KKTC’ye geldi. Azerbaycan heyeti, 20 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yılı ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında düzenlenecek törenlere de katılacak.

Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolararası İlişkiler Komitesi Başkanı Samed Seyidov başkanlığındaki heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Tatar görüşmede Azerbaycanlı milletvekillerini kabul etmekten duyduğu memnuniyete vurgu yaparak "Bir millet üç devletiz. Hepimiz Türk soyundan geliyoruz" dedi.

Azerbaycan heyeti daha sonra KKTC Cumhuriyet Meclisinde, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu başkanlığındaki heyetle görüşme yaptı. Sennaroğlu ile yapılan görüşmenin ardından KKTC Başbakanı Ersan Saner, Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolar Arası İlişkiler Komitesi heyetini kabul etti. Saner, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte, milli davada Kıbrıs Türk halkına destek olacağına yönelik inancını belirtti.

Bu gelişmelerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada KKTC'ye bir müjdesi olacağını duyurmuştu. Erdoğan, birinci gün Kuzey Kıbrıs Parlamentosunda milletvekillerine hitapları olacağını aktararak, "Bunun yanında yine Kuzey Kıbrıs'a müjdesini orada parlamentoda vermek istiyoruz, şimdi verirsem yanlış olur, güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik. Salı günü de yine Kuzey Kıbrıs'ta malum her yıl yaptığımız törenlerimiz var." dedi.  

Tarih:
Diğer Haberler