Bolton'dan Haritalı Küstah Mesaj

Türkiye'yi ve bölge ülkelerini bölme rüyasından vazgeçmeyen Bolton, ABD'nin Venezuela yaptırımlarını açıkladığı toplantıda Türkiye'yi hedef aldı.

Bolton'dan Haritalı Küstah Mesaj

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ve ülkedeki muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıyan ABD'nin, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya uyguladığı yaptırımlar, dün Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

TÜRKİYE HEDEFTE

ABD, yarından itibaren Venezuela'ya yaptırım uygulamaya hazırlanıyor. Yaptırım kararını açıklayan Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, elinde tuttuğu sarı not defterindeki "5 bin asker Kolombiya'ya" yazılı notu kameralara gösterirken Bolton'un arkasındaki harita gözden kaçmadı. Bolton'un arkasında yer alan harita "Maduro'ya destek veren ülkelere 'gözdağı'" verdi. Bolton'un iki yanında yer alan haritalarda Venezuela'da Maduro'yu destekleyen Çin, Türkiye, Rusya, İran ve Meksika gibi ülkeler kırmızı Guaido'yu destekleyen Kanada, Şili, Peru, Brezilya, Guatemela, Kolombiya ve Paraguay ise mavi renklerle işaretlendi.

Tarih:
Diğer Haberler