Dedeağaç ABD Üssü İstemiyor: Halkımız Hedef Haline Geldi

ABD kuvvetlerinin Batı Trakya’daki Dedeağaç’a yığınak yapmasına tepkiler sürüyor.

Dedeağaç ABD Üssü İstemiyor: Halkımız Hedef Haline Geldi

Batı Trakya bölgesinde ABD’ye karşı sesler giderek çoğalıyor. Dedeağaç Barış Komitesi, bölgede kurulacak ABD üssüne karşı bir etkinlik düzenleme kararı aldığını duyurdu.

"Halkımız olası bir savaşta hedefte"
Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İşçi sendikalarını, bölgemiz halkını ve gençlerini dik durmaya, bu tehlikeli politikayı topluca kınamaya ve ülkemizi ABD-NATO ölüm üssüne çeviren bu cinayet kararları engellemek için mücadeleyi yoğunlaştırmaya çağırıyoruz. AB ve halkımız olası bir savaşta hedefte. ABD-NATO-AB ülkemizi ölüm saldırı mevzisi haline, halkımızı da olası bir savaşta hedef haline getiriyorlar” ifadeleri kullanıldı.

ABD’nin Yunanistan ile yapılan ortak tatbikatın ardından 30 adet ‘Black Hawk’ tipi saldırı helikopterlerinin Dedeağaç Dimokritos Havalimanı’nı merkez üs olarak kullanacağı bildirilmişti.

ABD ordusunu taşıyan 'Endurance' gemisi Dedeağaç'ta

ABD, Defender Europe 2021 tatbikatı için Batı Trakya'ya askeri yığınak yapıyor. Dedeağaç Limanı'na gemi ile 150'den fazla askeri helikopter getirdi.

ABD, Yunanistan'da tatbikat hazırlığında. Pentagon, Defender Europe 2021 tatbikatı için Batı Trakya'ya, Türkiye'nin yaklaşık 50 kilometre ötesine askeri araç yığıyor.

'Endurance' gemisi, 30 adet Black Hawk tipi askeri nakliye helikopteri ve zırhlı araçlar taşıyor. Helikopterler, bu şehirdeki Dimokritos havaalanına nakledilecek.

ABD askeri gücü montaj çalışmaları tamamlandıktan sonra, tatbikata katılmak üzere Romanya’ya hareket edecekler. Toplam 145 helikopter, 1800 zırhlı araç ve 20 binden fazla Amerikan askerinin altı ayrı sefer ile mayısa kadar Dedeağaç’a gelmeleri bekleniyor.

Yunanistan’ın ilk kez dahil edildiği ‘Defender Europe 21’, Yunanistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Almanya, Macaristan, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Polonya, Romanya ve Slovenya’da gerçekleştirilecek.

 

Tarih:
Diğer Haberler