Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ODTÜ Öğrencileriyle Buluştu

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ODTÜ'de "Bandırma'dan MilGem'e: Mavi Vatan'da Türk Donanması" etkinliğinde öğrencilerle buluştu

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ODTÜ Öğrencileriyle Buluştu

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Modelleme ve Simülasyon Topluluğu'nun milli savunma sanayii üzerine düzenlediği "Bandırma'dan MilGem'e: Mavi Vatan'da Türk Donanması" etkinliğinde Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Konferansta Türk donanmasının gelişimi, günümüzde Türk donanması, milli savunma sanayii, MilGem projesi ve Türkiye'nin deniz jeopolitiğinin önemi üzerine konuşuldu. Geçtiğimiz günlerde yapılan Mavi Vatan tatbikatına ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de izlemesi gereken politikalara vurgu yapıldı. Etkinlik, öğrencilerin E. Tümamiral Cem Gürdeniz'e Türkiye'nin jeopolitiği ve milli donanma projeleri üzerine sorularıyla devam etti. 

21. yüzyılın deniz yüzyılı olduğunu ve donanmamızın kritik önemde olduğunu belirten Gürdeniz, ayrıca Doğu Akdeniz'deki gelişmeler üzerinde de durdu. Buradaki sınırlarımızı korumamızın hayati önemi olduğunu belirterek, konuşmasını dinleyen gençlere Mavi Vatan'a sahip çıkma görevini verdi.

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler