Filistin Büyükelçisi: ABD işgalin ortağı

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa yaptığı açıklamalarda İsrail'in Filistin işgalinde ABD işgalin ortağıdır dedi.

Filistin Büyükelçisi: ABD işgalin ortağı

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa Ulusal Kanal'da önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Faed Mustafa'nın açıklamalarından satır başları: "Acı bir gün geçirdik. Dün yapılan katliamda 60'a yakın şehidimiz ve 2800'in üzerinde yaralımız var. Dün olanlar İsrail denen ülkenin gerçek yüzünü gösteriyor. İsrail kendini hukuk üstü gösteriyor. Hukuksuzluğa devam ediyor. Dün biz ve dünya gördü. Vatandaşlarımızı sivil ve savunmasız şekilde protesto gösterileri yaptılar. Dün olanları biz iki cinayet olarak nitelendiriyoruz. Birinci cinayet Gazze'deki halkımıza karşı öldürme ve yaralama olayları. İkinci cinayet de ABD'nin yaptığı tören ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesi. İlk cinayet İsrail daha önce yaptığı cinayetler gibi halkımıza yönelik saldırısıdır. İsrail bunun için hesap vermelidir. İkinci cinayet için ise ABD tarafından yapıldı. ABD de bunun için hesap vermelidir, kararı kınanmalıdır."

ABD İŞGALİN ORTAĞIDIR

"Sonuç olarak biz şunu görüyoruz. ABD çözümde bir parça değildir. ABD işgalin ortağıdır.

Toplamda baktığımızda ABD attığı adım ve aldığı kararlarla uluslararası barışı tehdit eden bir ülkedir. Tek gördüğümüz uygulama ve yönelim Beyaz Saray'dan çıkan kararların tam olarak İsrail'in istediği yönünde olduğudur. İsrail hükümetinin istediği tüm kararlar Beyaz Saray'dan çıkıyor. Bu da çok üzücüdür. ABD kendi iradesini İsrail'in iradesi içerisinde eritiyor. Bu durum, aklımıza sorular getiriyor. Bölgede ve dünyada ABD'nin bu uygulamalarından sonra barış nasıl olacaktır. Bizim için bir süre önce yüzyılın anlaşması diye bir anlaşmadan bahsettiler. Fakat bu anlaşmanın içerisinde neler var bizim bilgimiz yok. Bizimle müzakere yapılmadı. Fakat şunu çok iyi biliyoruz Amerika sadece yalanlar söylüyor veya Amerika bir çözüm düşünüyor bu da Filistin halkının davasını İsrail'in istediği gibi bitirerek bir çözüm.

Onlar Kudüs ile ilgili aldıkları kararla birlikte Kudüs konusu artık kapandı dediler. Bu önemli ve temel konunun rafa kaldırılması ile birlikte Filistin davasında neyi konuşacağız. Bunlar bizim için en önemli konulardır. Bu görüşleri onlar ileri sürdüler fakat dünyada kimse onlara katılmadı. Aynı şekilde İran ile nükleer anlaşmayı bitirerek dünyada yalnız kaldılar."

Tarih:
Diğer Haberler