Hafter Libya Petrolünü ABD'ye Verecek

ABD, Afrika’da en büyük petrol rezervine sahip olan Libya’da General Hafter’e açık destek vererek Libya'nın petrolünü sömürmeye çalışıyor.

Hafter Libya Petrolünü ABD'ye Verecek

ABD Başkanı Donald Trump’ın 15 Nisan’da Libya’nın doğusundaki güçlerin lideri General Hafter ile yaptığı görüşmede ABD’nin BM tarafından tanınan başkent Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümetini devirmesi konusunda Hafter’i açık çek sunduğu ortaya çıktı. Trump’ın 15 Nisan’da Hafter ile görüşmesine yönelik Beyaz Saray açıklamasında, “petrol” vurgusu öne çıkmıştı. Libya, Afrika’nın en büyük petrol rezervlerine sahip.

PETROL GÖRÜŞMESİ

Beyaz Saray, Trump’ın 15 Nisan günü Hafter’le “devam eden terörle mücadele çabalarını ve Libya’da barış ve istikrarı elde etme gereğini ele aldığını” açıklamıştı. Açıklamada Trump’ın Hafter’in “Libya’nın petrol kaynaklarını korumadaki rolünü takdir etti” ve “ikili, Libya’nın istikrarlı bir demokratik siyasal sisteme geçişi için ortak bir vizyonu ele aldı” ifadelerine yer verilmesi dikkat çekmişti.

SUUD'UN YEMEN'DE SUÇ ORTAĞI

Amerikan Washington Post (WP) gazetesi yayın kurulunun kaleme aldığı başyazıda, Yemen’deki savaşta çok sayıda sivilin ölümüne neden olan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona destek veren ABD yönetiminin, “suç ortağı” olduğu belirtildi. Gazete yayın kurulu, “Trump yönetimi, Suudi katliamlarının suç ortağıdır” başlıklı bir başyazı yayımladı. Yazıda, “Gerçekte Suudilerin bombalamaları ABD’nin desteği, bomba satışı ve diğer materyallerin temini olmaksızın sürdürülemezdi” ifadelerine yer verildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler