İMF'den Para Değil Bölünme Gelir

ABD, Türkiye'yi yeniden terör ve borç batağına çekmek için Trump'ın tehditlerini hatırlatarak IMF'den borç almaya zorluyor.

İMF'den Para Değil Bölünme Gelir

Türkiye’de giderek artan ekonomik krizin etkileri işsizlik oranından, artan enflasyona kadar her yerde kendini daha fazla gösteriyor. Türkiye'nin ABD destekli terörle mücadele ettiği bu dönemde borçlanma ekonomisinin acısı ABD tehditleri ile geliyor. Amerika, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’leri gündeme getirip, Türkiye’ye ekonomik yaptırımları dillendiriyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı danışmanı stratejist John Sitilides yaptığı açıklamada ABD Başkanı Trump’un Türkiye’yi ekonomik olarak cezalandıracağı konusunda çok kesin konuştuğunu kaydederek IMF’yi işaret etti. Stilides, şöyle konuştu: “Türkiye bu tür yaptırımları kaldırabilecek durumda değil. Resmi olarak resesyona girerse, ekonomiyi kurtarmak için IMF’den kredi almak zorunda kalabilir. Kontroldan çıkmış bir enflasyon, denetimsiz bir işsizlik ve çok ciddi bir borç krizi kapınızda. Bence ekonomik olarak Türkiye son 20 yılın en zayıf dönemini yaşıyor.”

IMF= ABD KUCAĞI

Ekonomistler, Türkiye’ye IMF dayatmasının altında yeniden Türkiye’nin ABD’nin kucağına oturtulması olduğuna dikkat çektiler. IMF’nin bütün dünyada ABD’nin siyasi ve ekonomik çıkarlarına hizmet ettiğini, IMF eliyle ülkelerin ABD’nin kucağına oturtulduğunu, ABD taleplerinin IMF üzerinden dayatıldığını vurgulayan ekonomistler, Türkiye’ye IMF dayatmasının da bu amaçla yapıldığını vurguladılar.

Prof. Dr. Oğuz Oyan, ABD’nin IMF’de belirleyici güce sahip olduğunu hatırlatarak, “Türkiye IMF’ye muhtaç hale gelirse, kapısını çalarsa ABD’nin Türkiye’den siyasi ve ekonomik taleplerini masaya koyması sürpriz olmaz. Ekonomin zayıf olursa bu tür baskılar artar” diye konuştu.

Prof. Dr. Aziz Konukman da ABD’nin Türkiye’ye baskılarının sürdüğünü kaydederek, “ABD’nin baskıları sürecek. IMF’li olursa Türkiye’nin kaçacak yeri kalmaz. Tam teslimiyete zorlanır. ABD’nin hesabı da bu” dedi. Türkiye’de işlerin şeffaf olmadığını da belirten Konukman, “Sen bir program açıklıyorsun. Sonra da ABD’ye onların ayağına gidiyorsun. Böyle yaparsan masada elin çok zayıf olur. Bu yöntemle krizin altından kalkamazsın. Türkiye üretim ekonomisine geçmeden, sanayide, tarımda üretime yönelmeden çıkış bulamaz” ifadelerini kullandı.

ABD'NİN BORÇ PARA VERMEK İÇİN KOŞULLARI

■ S-400 alımından vazgeç.

■ Astana sürecini bitir.

■ Fırat’ın doğusunda PKK/PYD’ye dokunma.

■ Doğu Akdeniz’de İsrail’le birlikte hareket et.

■ Kıbrıs’ta garantörlükten vazgeç, bizim önerilerimize uy.

■ Ege’de Yunanistan’a taviz ver.

■ Karadenizde işlerime karışma.

■ Yerli savunma sanayinden vazgeç.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler