İran: ABD Fırat’ın doğusundan çıkartılacak

İran Cumhurbaşkanı Hamaney'in Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD'nin en kısa zamanda çekilmek zorunda kalacağını söyledi.

İran: ABD Fırat’ın doğusundan çıkartılacak

İran Cumhurbaşkanı Hamaney'in Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye Yüksek Öğretim Bakanı Atıf el Nedaf ile yaptığı görüşmede, Suriye devletini ve milletini özellikle Dera kentinde kazandığı zaferlerden dolayı tebrik etti. Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre Velayeti, “Suriye ve İran’ın düşmanı olan Amerika ve İsrail aynı şekilde düşmanca politikalarını devam ettirmektedir” dedi.

Amerika’nın hiçbir uluslararası hukuka bağlı olmadan ve Suriye devletinin izni olmadan Fırat’ın doğusuna yerleştiğini belirten Velayeti, Suriye ordusunun kısa zamanda Amerika’yı Fırat’ın doğusundan çıkartacağını ifade etti.

“Suriye ordusu tarafından Amerikan şerri Fırat’ın doğusundan silinecektir” diyen Velayeti, Irak ve Suriye halkının, Amerika’nın son gerçekleştirdiği hava saldırısının cevabını en kısa sürede vereceğini söyledi.

Suriye Yüksek Öğretim Bakanı Atıf el Nedaf, İran’ın Suriye’deki varlığından ve yardımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler