İran’dan Astana Vurgusu

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Haci, Suriye'nin Tahran Büyükelçisi Mahmud ile yaptığı görüşmede, Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

İran’dan Astana Vurgusu

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Asger Haci, Suriye'nin Tahran Büyükelçisi Adnan Hasan Mahmud ile yaptığı görüşmede, Suriye'deki son gelişmeleri ve İran-Suriye ilişkilerini değerlendirdi.

İran ajanslarının aktardığına göre, Tahran’ın Suriye'nin terörle mücadelesine verdiği desteği yineleyen Haci, teröre karşı İran, Suriye ve Rusya arasındaki stratejik işbirliğinin devam ettiğinin altını çizdi.

AMBARGOLARA KARŞI ÇAĞRI
İran, Türkiye ve Rusya'nın Astana Süreci kapsamındaki ortak faaliyet ve işbirliğinin önemine de değinen Haci, ABD'nin korona ve diğer kriz koşulları altında bile Suriye halkına yönelik ambargolarını sürdürdüğünü ve uluslararası toplumun Suriye halkı ile bu ülkenin milli egemenliği ve toprak bütünlüğünü uluslararası yasalar ve terörle mücadele çerçevesinde desteklemesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

İKİLİ VE BÖLGESEL İSTİŞARE
Suriye'nin Tahran Büyükelçisi Adnan Hasan Mahmud da bu görüşmede yaptığı açıklamada, İran-Suriye arasındaki stratejik ilişkilere dikkati çekerek, iki ülkenin ikili ve bölgesel düzeydeki istişarelerinin önemini vurguladı.

‘WASHİNGTON TAHRAN-BAĞDAT İLİŞKİSİNİ BOZAMAZ’
İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrej Mescidi de, Washington’un baskılarının Tahran-Bağdat’ın olumlu ve gelişmekte olan ilişkilerine etkisi olmayacağını söyledi.

Mescidi IRNA ve El Alem’e açıklamalarda bulundu. Irak Başbakanı ile görüşmesine değinen Mescidi, EL Kazimi hükümetinin İran ile ilgili görüşlerinin olumlu olduğunu belirterek, görüşmede Irak Başbakanının tüm anlaşmaları uygulama sözü verdiğini söyledi.

Mescidi, Kazımi’nin Tahran ile ilişkilerin güçlenmesi vurgusu yaptığını kaydetti ve şunları ekledi: “El Kazımı ile görüşmede ikili ilişkilerin siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik olarak geliştirilmesi, hacıların ziyaretleri, sınırların açılması ve ortak ticari işbirliği konuşuldu.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler