Katil ABD Suriye ve Irak'ta sivilleri öldürüyor!

İzleme örgütü Airwars’un raporuna göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye ve Irak’ta yaklaşık 9 bin sivili öldürdü.

Katil ABD Suriye ve Irak'ta sivilleri öldürüyor!

Airwars adlı izleme örgütünün raporuna göre, Irak ve Suriye'de ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin ağır silah ve hava saldırılarında en az 6 binden fazla sivil hayatını kaybetti. 

İzleme örgütü, 8 Ağustos 2014'ten 31 Ekim 2017 tarihine kadar Koalisyon güçleri kaynaklı 2 bin 341 olayda 16 bin ila 24 bin arasında sivil kaybı olduğu yönünde yerel kaynaklı iddialar bulunduğuna ancak bölgede bilgileri doğrulamanın oldukça zor olduğuna dikkat çekti.

519 RAPOR HALA İNCELENİYOR

Koalisyon güçleri, saldırılarının neden olduğu sivil kayıplarıyla ilgili soruşturmayı da kendi kendine yürütüyor. Koalisyonun geçen ay açıkladığı bilgiye göre Eylül 2017'de 344 dosyaya ek olarak, sivil kayıplarıyla ilgili 302 yeni dosya daha ilgili merkeze ulaştı. Bu dönemde 127 raporun değerlendirmesi tamamlandı; 105 ‘güvenilir' bulunmadı, 6 dosya ise önceki raporların kopyası olarak değerlendirdi. Merkez sadece 51 sivilin ölümüne neden olduğu belirtilen 16 raporu güvenilir buldu. Koalisyonun açıkladığı verilere göre toplam 519 rapor ise hala sonuca kavuşturulmuş değil. (Sputnik)

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler