Kerkük'e "Kürdistan" bayrağı kabul edilemez

Kerkük Valisi, Kerkük'teki tüm devlet kurumlarına "Kürdistan" bayrağı çekilmesi için talimat gönderdi.

Kerkük'e "Kürdistan" bayrağı kabul edilemez

IŞİD bahanesiyle Kerkük yönetimine fiilen el koyan Barzani liderliğindeki IKBY yönetimi, Kerkük’te durumunu pekiştirmek için yeni adımlar attı. IKBY’nin bir Türkmen şehri olan Kerkük’e "Kürdistan" bayrağı çekilmesi için hazırlıklara başladığı bildirildi. Kerkük Valiliği, Nevruz Bayramı nedeniyle Kerkük’te hükümet binalarına Irak bayrağının yanında "Kürdistan" bayrağı çekilmesi için valilik tarafından il meclisine teklif sunuldu.

Mesud Barzani'nin Türkiye'yi ziyaretinde "Kürdistan" bayrağının göndere çekilmesinin ardından ikinci hamle Kerkük Valisi'nden geldi. Vali, tüm devlet kurumlarına "Kürdistan" bayrağının asılması için talimat gönderdi.

Durumun buraya gelmesindeki başlıca sebep, hükümetin 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için Barzani'den yardım istemesi ve bu doğrultuda da taviz vermesidir. Türkiye'de "Kürdistan" bayrağının göndere çekilmesi, Kerkük'te "Kürdistan" bayrağının çekilmesinin önünü açtı. Evet için verilen tavizler, ABD destekli bölücü ve yobaz terörüne karşı vatan savaşında birleşen Türk milletini böler. Türk milletini bölecek bütün adımların karşısındayız. Türk milleti, bu tür bölücü hamlelere izin vermeyecektir.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler