Mehmetçik Darmık dağına Türk bayrağını dikti

PYD/PKK'dan arındırılan Darmık Dağı'na komandolarca Türk bayrağı asıldı

Mehmetçik Darmık dağına Türk bayrağını dikti

TSK'nın PKK, PYD, YPG ve IŞİD hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 14. gününde kuşatılan Darmık Dağı’nın zirvesine Mehmetçik ulaştı. PYD/PKK'dan arındırılan Darmık Dağı'na komandolarca Türk bayrağı asıldı.

Afrin’in kuzeybatısındaki Burseya Dağı’nın alınmasının ardından Mehmetçiğin yeni operasyon noktası olan Darmık Dağı 2 gün boyunca yapılan yoğun sevkıyatların ardından kuşatıldı. Kuşatmanın ardından dağın çevresinde bulunan Bak Obası (Gelin Köy) ve Şengal Köyü PKK/PYD’den temizlendi. Daha sonra başlatılan operasyonla PKK’nın elindeki önemli mevzilerden Bülbül Beldesi de önceki gün temizlendi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 823'E ÇIKTI
TSK'dan yapılan açıklamada, 30-31 Ocak 2018 tarihlerinde Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait ele geçirilen muhtelif tipte silah ve mühimmatın listesi şöyle açıklandı: "1 adet SA-18 omuzdan atılan hava savunma füzesi, 4 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 2 adet Bixi makineli tüfek, 2 adet RPG 7 Roketatar, 4 adet RPG 7 Roketatar mühimmatı, 1 adet Keskin nişancı tüfeği, 3 adet Tabanca, 1 adet Anti tank mayını, 2 adet El bombası, 3 adet Dürbün, 2 adet El telsizi,15 adet Şarjör, Çok miktarda muhtelif çapta hafif silah mühimmatı."

Genelkurmay Başkanlığı'nca 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgilendirme yapıldı. Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatıyla PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerce sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzi olarak kullanılan 6 hedefin imha edildiği belirtilen yazılı açıklamada, " Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 823 olmuştur" denildi.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler