PKK'dan Medet Ummanın Dayanılmaz Hafifliği

ABD ve Fransa, Türk ordusunun bitme noktasına getirdiği PKK'yı canlandırmaya çalışıyor ancak çabaları nafile...

PKK'dan Medet Ummanın Dayanılmaz Hafifliği

Yeni Şafak'ın haberine göre terör örgütü PKK, TSK ve ÖSO birliklerinin geçtiğimiz yıl 18 Mart’ta zaferini ilan ettiği Afrin için özel ordu hazırlıayor. Ayn-el Arab ilçesinde başlayan eğitim kapsamında 2 bin militan eğitim gördü. Kampta eğitmenler arasında Fransız ve ABD’li uzmanlar da yer alıyor. Tüm giderleri de koalisyon tarafından karşılanan eğitim faaliyetleri kapsamında klasik askeri eğitim yanında dinleme, sızma, kamuflaj, uçaksavar, tanksavar, kontrespiyonaj ve insansız hava araçları konusunda eğitimler veriliyor.

AFRİNLİLER SEÇİLİYOR
Kamp sözde IŞİD karşıtı koalisyonun üst düzey yöneticileri tarafından da 2 kez ziyaret edildi. Örgütün sözde yöneticilerinden Mustafa Muhammed, bundan sonraki ilk hedeflerinin Afrin olduğunu ve bu kapsamda yeni bir birlik hazırladıklarını açıkladı. PKK’nın Afrin için oluşturulan birliğin sayısını 3 ay içerisinde 15 bine çıkarmayı hedeflediği ifade ediliyor. Eğitim verilenler arasında Afrin kökenlilerin olması için özel önem veriliyor. PKK propagandası ile Tel Rıfat bölgesine göç eden çok sayıda Afrinli aileden yalan propaganda yolu ile çocukları alınarak terör ordusuna dahil edilmeye çalışılıyor.

300 IŞİD’Lİ EĞİTİLDİ
PKK’nın Afrin için hazırladığı terör ordusuna IŞİD militanları da destek verecek. İntihar eylemcileri, mayın ve patlayıcı uzmanlarına ek olarak özel eğitimli IŞİD’li sabotaj timi de PKK için farklı kamplarda ve Afrin için eğitim görüyor. Rakka’ya bağlı Tabka ilçesi Mahmutlu mıntıkası ve Münbiç-Set Tişrin’de Afrin için eğitilen IŞİD’lı sayısının ise 300’ü aştığı bildiriliyor. Afrin bölgesinde var olan hücre yapılanmalarla bombalı eylemlerini sürdüren PKK, yeni dönemde sızma ve cephe savaşlarına girme planı yapıyor. Terör örgütü, Halep üzerinden Bas el Haya, Meryemiyn, Akibe ve Anneb bölgelerine gönderilecek özel eğitimli militanlarla TSK ve ÖSO birliklerine yönelik kapsamlı baskınlar yapmayı hedefliyor.

18 üste 2 bin ABD'li
Suriye'de yalnızca birkaç yüz kişilik güç bırakarak mart ortasında çekilmeye başlayacaklarını duyuran ABD, hala 2 bin civarı askerinin tümünü muhafaza ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, 19 ve 20 Aralık 2018'deki mesajlarında, Suriye'de bulunmalarının tek gerekçesi olan IŞİD’le mücadeleyi tamamladıklarını ilan etti.
11 Şubat'ta ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, çekilmenin haftalar içinde başlayacağını söyleyerek, en geç mart ortasında sürecin ilk adımlarının atılacağı sinyalini verdi. Ancak Suriye'deki güvenilir yerel kaynakların bildirdiğine göre, ABD Suriye'deki güçlerini azaltmaya başlamadı. Aksine, ABD, şubat başında ve sonunda olmak üzere iki kez, yaklaşık 300 tırla Irak sınırından Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgeye sevkiyat yaptı. ABD'nin Suriye'de halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarı personeli bulunuyor.

ABD, Batı Asya'daki kirli planlarını hayata geçirebilmek için Türk ordusunun bitme noktasına getirdiği PKK'dan medet umuyor.

ABD ve Fransa, PKK'yı özel ekiplerle eğitip canlandırmaya çalışıyor. Ancak çabaları nafile. Türk ordusu PKK'yı eziyor...

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler