PKK'ya 19 ülkeden silah yardımı

Afrin Harekatı'nda Mehmetçiğimize karşı kullanılan, üretici ülke ve seri numarası silinen antitank güdümlü füzelerin örgüte nasıl geçtiği bilinmiyor.

PKK'ya 19 ülkeden silah yardımı

Afrin'in merkezine doğru kararlı ve temkinli şekilde planlandığı gibi ilerlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait bir tankın teröristler tarafından füzeyle vurulması, gözleri terör örgütüne verilen silahlara çevirdi. 

 

Habertürk'ün haberine göre, ABD ve çokuluslu koalisyona üye 19 ülkenin terör örgütüne verdiği silahlar taktik ve stratejik olarak ikiye ayrılıyor. Taktik silahlar DEAŞ’la mücadelede kullanılırken, stratejik olanlar ise Suriye’de Türkiye’yi hedef alan silahlar. 

 

Terör Örgütlerine Verilen Silahlar

 

Terör örgütünün Afrin’deki TSK tankına yönelik saldırısında kullandığı güdümlü ATGM (antitank guided weapon) dahil, elindeki silahların menşeinden çok bu silahları nasıl temin ettiği dikkat çekiyor. Çünkü terör örgütlerinin eline asla geçmemesi gereken bu silah sistemlerinin üretici ülke ve üretici firma seri numaraları siliniyor. Dolayısıyla tedarikçiye ulaşılamıyor. Tedarikçiye ulaşılsa bile coğrafyadaki savaşlar ve krizler nedeniyle hangi ülkenin verdiği ispat edilemiyor. 

 

Farklı zamanlarda ve farklı coğrafyalarda yakalanan silah sistemleri ve mühimmatlardan yola çıkılarak, PKK'nın elinde 19 ülkeden silah olduğu belirtiliyor. Örgütte bulunan güdümlü antitank silahlarının (ATGM) bazıları ise şunlardan oluşuyor:

 

 

- ABD üretimi TOW. 

 

- Fransız-Alman ortak üretimi Milan.

 

- Eski Yugoslavya üretimi M79 OSA.

 

- MANPAD ve 9K38 İgla gibi farklı versiyonları.

 

- İsveç üretimi AT4 güdümsüz tanksavar silahı.

 

Tarih:
Diğer Haberler