Suriye'den ABD'ye karşı açıklama: Küstah saldırı

ABD'nin Suriye sınırında 30 bin PKK'Lı terörist ile ordu kuracağı ordu kuracağını açıklaması üzerine Suriye'den cevap geldi: Küstah bir saldırıdır!

Suriye'den ABD'ye karşı açıklama: Küstah saldırı

İnsanlık dramının 6 yıldır yaşandığı Suriye’de çözüme ulaşmak için uluslararası kamuoyuyla ortak hareket eden Türkiye haksız bir ithamla karşı karşıya kaldı. Son dönemde başta Rusya ve İran’la olmak üzere Dünya’nın farklı ülkeleriyle temasta olan Türkiye’nin barış için çabalarının Şam yönetimi tarafından ne kadar değer biçildiği dün yapılan açıklamada ortaya çıktı.

 

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Sputnik’e konuştu. Mikdad, görevlerini yapan Mehmetçiğin Suriye’deki varlığını ‘saldırganlık’ olarak değerlendirirken, “Bu hiçbir bahane veya açıklama ile haklı çıkarılamaz. Türkiye hükümetinin güçlerini topraklarımızdan çekmesini ve içişlerimize karışmamasını istiyoruz” dedi.

Kendi ülkesinde düzeni ve istikrarı sağlayamayan Şam yönetiminin Dışişileri Bakan Yardımcısı, ABD’nin Suriye’deki üslerine de değindi. Mikdad, “Hiçbir ülkenin Suriye hükümetinin onayı olmadan topraklarımızda askeri üs bulundurması kabul edilemez. Bu saldırganlık ve işgaldir. İlerideki adımlarımızda bu belirlemelerden yola çıkarak hareket edeceğiz” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler