Suriye Ordusu IŞİD'in ikmal yolunu kesti!

El Bab'ın güneyinden IŞİD'in üzerine yürüyen Suriye Ordusu, terör örgütünün ikmal yolunu kesti.

Suriye Ordusu IŞİD'in ikmal yolunu kesti!

Şam yönetimi yanlısı Al Masdar’ın haberine göre, ordu birlikleri dün El Bab’ın güneydoğusunda bulunan Ayaşiye kasabasını ve tepesini IŞİD'den aldı. 
Ayaşiye kasabası ve tepesi, El Bab’ın 4 kilometre güneydoğusunda, El Bab ile IŞİD'in fiili başkenti Rakka’yı birbirine bağlayan tek yolun 600 metre kadar batısında bulunuyor. Bu da IŞİD için hayati öneme sahip ikmal yolunun Ayaşiye tepesindeki Suriye ordusuna bağlı güçlerle ateş altına alınması ve fiilen kapanması anlamına geliyor.  Al Masdar’ın iddiasını Şam yönetimine muhalif Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin başkanı Rami Abdülrahman da doğruladı. AFP’ye konuşan Abdülrahman, “Rejim güçleri Ayaşiye’yi ele geçirdi. IŞİD’in daha doğudaki topraklarına ulaşımını sağlayan yegâne yolla aralarında sadece birkaç yüz metre kaldı” dedi.

El Bab kentini IŞİD'den almak için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğinde Özgür Suriye Ordusu operasyonları sürerken, 27 Ocak’ta örgütün ana karargâhını kentin güneydoğusundaki Tadif kasabasına taşıdığı bildirilmişti. 

Tarih:
Diğer Haberler