Suriye teröristlere beyaz bayrak çektirdi!

Doğu Guta zaferinin ardından Şam'a yakın merkezlerde harekete geçen Suriye ordusu, Ceyşül İslam teröristlerine beyaz bayrak çektirdi.

Suriye teröristlere beyaz bayrak çektirdi!

Doğu Guta zaferinin ardından Şam'a yakın merkezlerde harekete geçen Suriye ordusu, Ceyşül İslam teröristlerine beyaz bayrak çektirdi.

Mehmet Kıvanç'ın Aydınlık gazetesinde yer alan haberine göre, Doğu Guta’nın terörden temizlenmesinin ardından başkent Şam merkezine yakın Kalamun, Dumayr ve Yermük için de harekete geçildi. Suriye Ordusu, Dumayr’da Ceyşül İslam militanlarının silahlarını teslim aldı.

Suriye Hava Kuvvetleri, Dumayr’a yakın Doğu Kalamun’daki Jayrud ve Nasiriya kasabalarınındaki terör unsurlarını ağır ateş altına aldı. Bölgedeki militanları bulundukları alandan çıkmaya ikna edene kadar operasyonların süreceği bildirildi.

BÖLGENİN ÖNEMİ

Doğu Kalamun dağları, başkent Şam’ı, iç kesimlerdeki çöllere bağlıyor. Söz konusu alanın temizlenmesiyle başkent, doğu tarafından tamamen güvenli hale gelecek. Suriye Ordusu’nun Şam merkeze yakın son hedefi, savaş öncesi Filistinli mültecilerin kaldığı Yermük Kampı. Şam’ın güney mahallelerine bitişik olan Yermük, IŞİD ve Nusra arasında ikiye bölünmüş durumda. Suriye ordusu, kabul edenlere teslim şartlarını sunmakla birlikte, çıkmamakta direnen terör unsurlarına operasyon yapmak için hazırlıklarını tamamladı.

Şam çevresinin kısa süre içinde tamamen güvenli hale getirilmesinin ardından, ordu birliklerinin sınır hatlarına gönderilmesi bekleniyor. Askeri kaynaklar bir sonraki hedef olarak Ürdün sınırındaki Deraa ili, İsrail işgali altındaki Golan’a açılan Kuneytra kırsalı ve çöllerde kalan son IŞİD varlığına işaret ediyor. Amerika’nın Irak sınırı Tenef bölgesinde işgal ettiği alanlar ve Fırat’ın doğusundaki PKK/PYD unsurlarına yönelik askeri ve politik hamleler ise orta ve uzun vadeli olarak ele alınıyor.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler