Suriye'ye yapılan emperyalist saldırıyı alkışladılar!

ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye karşı düzenlediği emperyalist saldırıya NATO ve Avrupa Birliği'nden destek geldi!

Suriye'ye yapılan emperyalist saldırıyı alkışladılar!

Almanya, Kanada, Avustralya, Avrupa Birliği ve NATO’dan ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye’ye yaptığı emperyalist saldırıya destek geldi. Destek mesajlarında Doğu Guta’da kimyasal silah kullanıldığı yalanı öne sürüldü.

Suriye’ye başlatılan hava saldırısının hemen ardından ABD ve İngiltere'den de açıklama geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, operasyonun Suriye'nin kimyasal silahlar kullanmaya son verene kadar devam edeceğini söyledi. Trump, "Bugünkü eylemlerimizin amacı, kimyasal silahların üretimi, yayılması ve kullanımına karşı güçlü bir caydırıcılık oluşturmak. Bu caydırıcılığı tesis etmek, ABD'nin çok önemli bir ulusal güvenlik çıkarı. Bu mezalimlere Amerikan, İngiliz ve Fransız ortak yanıtı, askeri, ekonomik ve diplomatik olmak üzere, ulusal gücümüzün tüm araçlarını birleştirecek. Suriye rejimi yasaklı kimyasal maddeleri kullanmaya son verene kadar bu yanıtı sürdürmeye hazırız" diye konuştu.

İngiltere Başbakanı May, "Kimyasal silah kullanımının normalleşmesine izin veremeyiz. Saldırı bölgede tansiyonu yükseltmek amaçlı değil. Belirli hedeflere sınırlı saldırı yapılıyor. Bu iç savaşa müdahale etmekle ilgili değil, bu rejim değişikliğiyle ilgili değil. Bu bölgedeki tansiyonu daha da yükseltemeyecek sınırlı ve hedefli bir saldırı. Sivil kayıpları engellemek için mümkün olan her şey yapılıyor" ifadesini kullandı.

NATO DA SALDIRIYI DESTEKLEDİ

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, "ABD, Fransa ve İngiltere tarafından düzenlenen operasyon, Suriye rejiminin Rusya ve İran'la birlikte en azından bir bedel ödemeden, bu insani trajediyi sürdürmeye devam edemeyeceğini gösterdi. AB, müttefiklerin yanında yer alacaktır" açıklamasında bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik başlattığı operasyonu desteklediğini söyleyerek "NATO, kimyasal silah kullanımını uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdit olarak görüyor ve Kimyasal Silah Sözleşmesini korumanın önemli olduğuna inanıyor. Bu, uluslararası toplum tarafından kolektif ve etkili bir cevap gerektirmektedir" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'nin Duma beldesinde yapıldığı iddia edilen kimyasal silahlı saldırıda çok sayıda çocuk, kadın ve erkeğin hayatını kaybettiğini savunarak, tüm bulguların Şam'ı gösterdiğini belirtti. Almanya'nın müttefiki olan ABD, İngiltere ve Fransa'nın, Suriye rejiminin askeri bölgelerine yaptığı hava saldırılarına dikkati çeken Merkel, bunun amacının rejimin kimyasal silah kullanma imkanını kesmek ve Kimyasal Silah Sözleşmesi'ne aykırı davranılmasını engellemek olduğunu söyleyerek Almanya’nın bu doğrultuda tüm diplomatik eylemleri destekleyeceği bildirildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler