Trump İmzaladı İsrail Ateşkese Rağmen Gazze'yi Vurdu!

Trump, Netanyahu ile Golan Tepeleri’ndeki "İsrail egemenliğini" tanıdığını açıklarken İsrail ordusu Hamas'ı vurdu. Saldırı ateşkese rağmen devam etti.

Trump İmzaladı İsrail Ateşkese Rağmen Gazze'yi Vurdu!

Gazze Şeridi'nde Mısır'ın arabuluculuk ettiği "ateşkes"e rağmen taraflar gece boyunca karşılıklı olarak saldırılarını sürdü.

İsrail savaş uçakları Gazze'de çeşitli noktaları bombaladı. Filistinli gruplar da saldırılara roketlerle karşılık verdi. Hem Gazze'de hem de İsrail'in güney bölgelerindeki kentlerde okullar tatil edildi. Gazze'ye yakın noktalara asker takviyesine devam eden İsrail, vatandaşlarına sığınaklarından çıkmamaları tavsiyesinde bulundu. İsrail, Erez ve Kerem Selim sınır kapılarını kapattı. Savaş uçakları ve topçu birlikleri Gazze'nin güneyi, kuzeyi ve orta kesimlerinde 20 tarım alanını hedef aldı.

İsrail'den 50 hava saldırısı
İsrail'in pazartesi akşam saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'ne yaklaşık 50 hava saldırısı düzenlediği ve 10 Filistinlinin yaralandığı açıklandı. Gazze'deki Hükümet Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, "İsrail, Gazze'deki direniş gruplarına ait 9 askeri noktayı hedef aldı" denildi. Gazze sakinleri, İsrail savaş uçakları ve insansız hava araçlarının gece boyunca Gazze üzerinde uçuş yaptığını dile getirdi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde Filistinli gruplara ait hedeflere hava bombardımanı gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, bombardımanın sınırdaki İsrail belde ve kentlerine dönük Gazze'den fırlatılan roketlere karşılık olduğu bildirildi.

Filistinli silahlı gruplardan roket atışları

Filistinli silahlı gruplar da İsrail'in hava saldırılarına cevap olarak Gazze sınırına paralel İsrail beldelerine roket atışlarının düzenlendiğini açıkladı. Filistinli grupların askeri birimlerini içine alan Gazze merkezli "Ortak Operasyon Merkezi", roketlerin "Siderot ve Netiyfot" beldelerine fırlatıldığını bildirdi. Bu arada Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesindeki Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'na bağlı bir noktayı hedef alan İsrail bombardımanı yakın bölgedeki Ömer bin Abdulaziz Camisi'nde büyük yangına neden oldu. Sivil savunma ekipleri yangını söndürdü. Gece ayrıca, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ofisi ve İçişleri Bakanlığına bağlı İç Güvenlik Servisi de İsrail bombardımanı sırasında vuruldu.

Pazartesi günü Gazze'den Tel Aviv'in kuzeyine bir roket atılmış ve saldırıda 7 İsraillinin yaralandığı bildirilmişti. Bu hadiseden birkaç saat sonra Gazze'nin birçok noktası İsrail savaş uçaklarınca bombalandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, bombardıman sonrası 7 Filistinli'nin çeşitli şekilde yaralandığını duyurdu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler