Trump Terör Örgütü PKK'ya Güvenli Bölge Sözü Verdi

ABD Başkanı Trump, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna ve Münbiç’e harekât düzenleyeceği sırada ABD'nin kukla terör örgütü PKK'ya güvenli bölge sözü verdi.

Trump Terör Örgütü PKK'ya Güvenli Bölge Sözü Verdi

IŞİD terör örgütünün yenildiğini ve Amerikan ordusunun Suriye’den çekileceğini dünya kamuoyuna duyuran ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin PKK/PYD/YPG terör örgütünün işgali altındaki Fırat’ın doğusu ve Münbiç’e yönelik askeri harekât hazırlıklarının son aşamaya geldiği sırada Türkiye’ye 20 mil uzunluğunda bir güvenli bölge teklifinde bulundu. Konuyla ilgili olarak Türkiye’ye Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’i gönderen Trump’ın güvenli bölge konusundaki asıl niyeti önceki gün senatörlerin düzenlendiği resepsiyonda belli etti.

ELEBAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Trump, resepsiyonda ayaküstü, Suriye PKK’sı PYD’nin sivil kanadı Demokratik Suriye Meclisi’nin (DSM) elebaşı İlham Ahmed ile görüştü. ABD Başkanı Trump’ın terörist elebaşı Ahmed’e “Kürtler” diyerek kamufle etmeye çalıştığı PKK’lı teröristler için güvenli bölge kurma sözü verdiği öğrenildi. PYD elebaşlarından Ahmed’in de Trump’a Türkiye’nin etkisindeki bir bölgenin kendileri için güvenli olmayacağını belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonundan duydukları korkuyu ortaya koyduğu aktarıldı. Öte yandan Suriye’den çekilecek olan ABD’nin, PKK’lı teröristleri korumak için bir askeri güç bırakacağı da CNN International tarafından duyuruldu.

Tarih:
Diğer Haberler