Türkiye ve Rusya Türk Akımı ile Bağlandı

İnşaatına Mayıs 2017'de başlanan Türk Akımı projesinin deniz ve kara kısımları başarıyla birleştirildi.Proje Türkiye ile Rusya'yı birbirine bağlıyor.

Türkiye ve Rusya Türk Akımı ile Bağlandı

TürkAkım’ın deniz ve kara kısımlarının Türkiye’de başarıyla birbirine kaynaklandığını duyuran Gazprom, birleşmeyle, Karadeniz’de doğal gaz boru hattı sistemi kurulmasına yönelik zorlu sürecin tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, projeye doğal gaz temin edecek Rusya'nın Anapa kentinde bulunan Russkaya Kompresör İstasyonu’nun proje için tamamen hazır olduğu belirtildi.

Su üstü kaynaklama işleminin tamamlanmasıyla, Rusya'daki kara çıkışı tesisi ile Türkiye’nin Trakya kıyısındaki Kıyıköy’de yer alan alım terminalinin birbirine bağlanlanma işleminin tamamlandığı ifade edilen açıklamada, Kıyıköy'deki alım terminalinin 2019 sonuna doğru tamamlanmasıyla da TürkAkım’ın hizmete hazır olacağı ifade edildi.

Rus gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak TürkAkım doğal gaz boru hattı, her biri yıllık 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşacak.

 

 

 

 

 

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler