WAYU:Emperyalizmin Körüklediği Bölücü Girişimleri Boşa Çıkaracağız!

Dünya Anti Emperyalist Gençlik Birliği'nden Yeni Zelanda saldırısına ilişkin açıklama yapıldı.

WAYU:Emperyalizmin Körüklediği Bölücü Girişimleri Boşa Çıkaracağız!

Yeni Zelanda'da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin Türkiye Gençlik Birliği'nin de üyesi olduğu 20 ülkeden anti emperyalist gençlerin yer aldığı Dünya Anti Emperyalist Gençlik Birliğin'den açıklama geldi. Açıklamada emperyalizmin bir medeniyetler çatışması yaratarak mezhepsel ve etnik ayrılıkçılığı körüklediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca dünyanın barış ve güvenlik isteyen gençlerinin, etnik veya dinsel ayrım gözetmeksizin kenetleneceği ve emperyalizmin körüklediği bölücü girişimleri boşa çıkaracağı iradesi vurgulandı.

AÇIKLAMA METNİ;

Emperyalist “medeniyetler çatışması” mekanizması, mezhepçiliğin ve etnik ayrılıkçılığın en kötü biçimlerinde, masum dünya insanlarına ölüm saçmaya devam ediyor.

Yeni Zellanda saldırısı, Siyonist katil Baruch Goldstein’ın İbrahimi Camii’nde yaptığı katliamdan Müslüman olduğunu iddia eden köktendinci grubun Mısır’da Kıptilere yaptığı katliama kadar, etnik ve dini aşırıcılığın kıyım zincirine yeni bir halka eklemiştir. Bunlar bir dini/etnik gruba ya da diğerine karşı işlenmiş değil, bütün insanlığa karşı işlenmiş suçlardır.

Dünya Anti Emperyalist Gençlik Birliği olarak, ibadet mekanlarında veya diğer yerlerde masum insanlara, ibadet edenlere karşı bu menfur saldırıları kınıyor ve uluslar arasında ayrımı körükleyen, aynı zamanda köktendinci ve aşırıcı suç şebekelerini destekleyen emperyalizmi bu ölüm mekanizmasının işlemesinden sorumlu tutuyoruz.

Dünyanın barış ve güvenlik isteyen gençleri, bu tip girişimlere karşı etnik veya dinsel ayrım gözetmeksizin kenetlenecek ve emperyalizmin körüklediği bölücü girişimleri boşa çıkaracaktır.

Yeni Zellanda halkına başsağlığı, ölenler için rahmet ve yaralılar için acil şifa diliyoruz.

WAYU Yürütme Komitesi

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler