Zor Günlerde Türk - İran Dostluğunu Daha da Pekiştiren Mesajlar

TGB, İran'da yılbaşı kabul edilen Nevruz gününde İran'a bir kutlama mesajı gönderdi. İran Güzel Barış Enstitüsü ise dayanışma mesajıyla karşılık verdi

Zor Günlerde Türk - İran Dostluğunu Daha da Pekiştiren Mesajlar

Asya toplumları için baharın gelişi ve yeniden doğuşun simgesi olarak kabul edilen Nevruz, İran'da yılbaşı olarak kutlanıyor.

TGB de bu sebeple, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde İran milletiyle dostluk ve dayanışmayı artırmayı hedefleyen bir yeni yıl mesajı yayınladı. TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer'in kaleme aldığı mesajda "Türkiye virüse ve bölgesel teröre karşı İran milleti ile birlikte hareket etmektedir. Türkiye Gençlik Birliği olarak sizlerin bu mücadele yanında olduğumuzu belirtmek isteriz." vurguları yer aldı.

TGB'nin İran'a gönderdiği mesajın tamamı:

"Kardeş İran Milleti,

Güzel Barış Derneği Uluslararası İlişkiler Müdürü,

Türkiye Gençlik Birliği olarak, yeni yılın İran halkı için sağlığı, huzuru ve bölgesel barışı getirmesini temenni ederiz.

Dünya, koronavirüs salgınıyla büyük bir mücadele içerisindedir.

Virüs, toplumsal dayanışmayı ve ülkeler arası işbirliğini zorunlu kılmıştır.

İran halkı, uzun bir süredir virüsün açtığı yaraları sarmaktadır.

Türkiye virüse ve bölgesel teröre karşı İran milleti ile birlikte hareket etmektedir.

Türkiye Gençlik Birliği olarak sizlerin bu mücadele yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Virüsü sağlık tedbirleriyle ve dayanışmayla yeneceğiz.

Bu duygularla, yeni yılınızı kutlarız."

"KÖTÜ ZAMAN DOSLARIMIZI ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Mesajı teşekkürlerle yanıt veren İran Güzel Barış Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı & Uluslararası İlişkiler Müdürü Saman Niyazi, “Kötü zaman dostu” olan yüreği bizden yana, düşünceli dostlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Hak yolunda yürüyen insanların zaferini birlikte kutlayacağımız günü sabırsızlık ve heyecanla bekliyoruz." dedi.

İran Güzel Barış Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı & Uluslararası İlişkiler Müdürü Saman Niyazi'nin yayınladığı mesajın tam metni şekilde:

"Esirgeyen ve Bağışlayan Allah’ın Adıyla,

Sayın Yıldırım Gençer,

Dost ve kardeş milletimiz Türkiye’nin Gençlik Birliği’nin Saygıdeğer Başkanı,

Nevruz, İran ve Türk milletlerinin ve ayrıca başkaca milletlerin ve ülkelerin kutlu bir geleneğidir.

Bereketli bir bahar yağmuru gibi gelen ve kalplerimizi güzellikle dolduran yeni yıl mesajınız için yürekten minnettarlığımı sunuyorum.

Kâinatta müspet ve insani değişimler için uğraşan yardımsever ellerinizi sıkıyor; ayrıca iyi huylu, güzel düşünceli, temiz görüşlü, hakkaniyetten yana yoldaşların bir araya gelmesini, kibir ehli şiddetle dolu bir dünyayı inceltmenin ve dönüştürmenin bir nişanesi olarak görüyorum.

Bu gelenek, Nevruz, insani mefhumlar ve değerlerle yüklüdür. İyi ve yüce maksatları, niyetleri bir araya getiren, dünyamızı güzelleştiren, onu, insanlar için bir barış ve huzur mabedine çeviren görkemli bir ritüeldir.

“Kötü zaman dostu” olan yüreği bizden yana, düşünceli dostlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Hak yolunda yürüyen insanların zaferini birlikte kutlayacağımız günü sabırsızlık ve heyecanla bekliyoruz.

Saman Niyazi

İran İslam Cumhuriyeti

Güzel Barış Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı & Uluslararası İlişkiler Müdürü "

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler