Umutluyuz ve kararlıyız! Atatürk Türkiye’sini yeniden ayağa kaldıracağız! Milletimize ve kendimize güveniyoruz!

Ülkemiz vatanseverler ve Atatürkçüler açısından tecrübelerle dolu bir seçimi geride bıraktı. Seçim sonuçlarının, Türkiye’nin önündeki zorunlulukların değiştirmeyeceği ve krizlerin üstünü kapatmayacağı ortadadır. Bu açıdan sonuçların sağlıklı okunması, ülkemizin geleceği ve mücadele hattımız açısından büyük önem taşımaktadır.

1- ABD, PKK, FETÖ ve uzantıları aracılığıyla, siyasi ve ekonomik açıdan dört bir yandan ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğumuz bir atmosferde seçimler gerçekleşmiştir. 25 Haziran itibariyle bu gündemler Türkiye’mizin önündedir. Bu açıdan sonuca ve istatistiklere boğulmadan, Türkiye’nin yakıcı sorunlarına, emperyalist kuşatmalara karşı mücadele kesintisiz olarak devam edecektir.

2- Ekonomik darboğaz içerisinde çırpınan milletimiz, içerisinde bulunduğu bu koşullara rağmen sandıkta vatanın bütünlüğünü, geleceğini, birliğini esas alarak, teröre karşı tavrı ve mücadeleyi öncelik almıştır. Bu hassasiyet seçim sonuçlarını belirlemiştir. Üniversitelerde liselerde Mehmetçik olan gençler de, yüreği askerimizle beraber çarpan milletimiz de bu yaklaşımı benimsemiştir. Programsız, salt karşıtlıklar üzerinden yapılan siyasetler, çözümsüz kalmıştır. Yalnızca PKK terörü değil, halen Türkiye’ye karşı planları devam etmekte olan FETÖ ile mücadelede tutarlılık ve netlik sandık sonuçlarını belirlemiştir.

3- Terör örgütünün siyasal temsilcileriyle ortak iktidar stratejisi, kaybetmiştir. Bu stratejide ısrar, ekonomik ve siyasi çıkmazlara rağmen mevcut hükümete ve Erdoğan’a iktidarı yeniden teslim etmiştir. Bu işbirliği aynı zamanda PKK terör örgütünün temsilcilerini de meclise taşımıştır. Seçim sonuçlarına sevinen kuvvetler ortadadır.

4- Miting meydanlarında, iktidarıyla ve muhalefetiyle içeriksiz retoriklerle, siyasetsizliklerle, büyük sorumsuzluklarla, karşılıklı olarak bir kutuplaşma ortamı yaratılmıştır. Önümüzde, el birliğiyle çözmemiz gereken sorunlar varken milletimiz dayatılmak istenen bu kutuplaşmayı aşacaktır.

5- Seçim öncesinde ve sonrasında sosyal medya manipülasyonlarıyla, hayatın gerçekliğinin dışında yalanın hızla yayıldığı, geniş kesimlerin yanlış yönlendirilmeye çalışıldığı yüzeysel bir ortam yaratılmak istenmektedir. Bu yüzeysel ortamın bir tahribat yaratmasına izin vermeyeceğiz. Önümüzde, bu alanın niteliksizliğiyle de mücadele etme görevi bulunmaktadır.

6- Türkiye için en umutlu olmamız gereken zamanların içerisine giriyoruz. Umutsuzluk ve karamsarlık baş düşmanımızdır. Ümitsiz durum yoktur, ümitsiz insanlar vardır parolasıyla büyük zaferler kazanmış, Mustafa Kemal’in askerleri olarak, mücadele takvimimizi belirleyeceğiz. Türkiye, emperyalizmin cenderesinden çıkarken, milletiyle, ordusuyla ABD kuvvetleriyle çarpışırken, ümitsiz olma lüksümüz yoktur. Türkiye’nin genciyle, yaşlısıyla maddi ve manevi büyük bir birikimi vardır. Türkiye Gençlik Birliği vardır. Cesaretliyiz ve kararlıyız.

7- Bu kararlılıkla, Türkiye önündeki problemlerin tamamını ancak Atatürk’ün altı ok programında kararlı, tutarlı ve köşeli bir biçimde birleşerek aşabilir. Doğru zeminde mücadele Atatürk’te, vatanseverlikte, anti emperyalizmde birleşerek verilir. Acı tecrübeler bu gerçeği her geçen gün yeniden kanıtlamaktadır.


Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye’nin birliğinin, bütünlüğünün, aydınlığının, gençliğinin ve geleceğinin teminatıdır. Önümüzdeki büyük zorluklarda, Türkiye Gençlik Birliği görevinin başındadır. Bu zorluğu birlikte göğüslememiz için, bütün gençliği, Türkiye Gençlik Birliği’ne katılmaya, bu mücadeleyi büyütmeye, Türkiye’nin geleceğini el birliğiyle inşa etmeye davet ediyoruz.

Umutluyuz ve kararlıyız!
Atatürk Türkiye’sini yeniden ayağa kaldıracağız!
Milletimize ve kendimize güveniyoruz!


TGB GENEL MERKEZİ

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler