Atatürk gençliğinin örgütlü gücü TGB, gücüne güç katmaya devam ediyor. Vatanseverliğin bayrağı, Türkiye'nin dört bir yanında en yukarıda dalgalanıyor.

Atatürk gençliğinin örgütlü gücü TGB, gücüne güç katmaya devam ediyor. Vatanseverliğin bayrağı, Türkiye'nin dört bir yanında en yukarıda dalgalanıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında bir haftada 10 TGB örgütü kuruldu. Genel Sekreterimiz Okan Özkan, “Bu yükseliş aynı zamanda TGB’nin, vatansever gençliğin kalesi ve tek adresi olduğunu göstermektedir.” dedi.

Vatan mücadelesinin üniversitelerdeki önderi TGB, bir hafta içinde on bir örgüt kurdu. Genel merkez yöneticilerinin katılımıyla Düzce, Bolu, Manisa, Niğde, Bayburt, Erzincan, Kars, Kilis, Çorlu ve Bandırma ili ve ilçelerinde düzenlenen toplantılarda TGB örgütleri kuruldu. Toplantılarda, Türkiye’nin içerisinden geçtiği süreç, gençlik mücadelesi, Fırat’ın doğusuna yapılacak olan operasyon, Doğu Akdeniz meselesi, ekonomik kriz gibi Türkiye’nin yakıcı sorunlarını tartışan örgütler,  gençliği TGB’de birleştirmek için kendilerine görevler çıkardı. 11 ilde daha TGB bayrağını dalgalandıracak olan gençler, Aralık ayını gün gün planlayarak, 29-30 Aralık tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenecek olan “100. Yıla Girerken Atatürk Sempozyumu” için çalışma planı hazırladı.

TGB’YE KATILMA VE GÖREV ALMA İSTEĞİ ARTIYOR

TGB’nin örgütlenme atağını Aydınlık’a anlatan Genel Sekreterimiz Okan Özkan: “Ülkemizin kurtuluş reçetesi olan Atatürk ilke ve devrimlerinin yeniden keşfedildiği ve gençlik kitleleri içerisinde yükseldiği bir dönem içerisindeyiz. Türk Gençliği memleket meselelerine kayıtsız kalmıyor ve mücadele edeceği doğru adresi arıyor. TGB’nin de ülkenin dört bir yanında süren örgütlenme çalışmaları bu gençlerle bir araya gelmemizi sağlıyor. Yeni kurduğumuz il örgütlerimizde TGB’ye katılma ve sorumluluk alma isteği daha çok artıyor. Bir hafta gibi kısa bir sürede kurduğumuz 11 yeni teşkilatımız TGB’nin, Atatürkçü, vatansever, milliyetçi gençliğin en büyük kalesi olduğunu göstermektedir. Bu kaleyi daha da güçlendirmek isteyen, görev ve sorumluluklar almak isteyen bütün gençleri TGB’ye üye olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bayburt
Bayburt

YENİ İL TEMSİLCİLERİ NE SÖYLEDİ?

TGB Niğde İl Temsilcisi Mustafa Gökçayır: “Önümüzdeki süreçte Niğde’de ve Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde TGB’yi büyüteceğiz. Üniversitemiz 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimine karşı kararlılıkla mücadele etmiş, Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını vermiş Ömer Halisdemir’in ismini taşıyor. Türk gençliği TGB’de birleşecek ve hepimiz FETÖ’nün, PKK’nın karşısında Ömer Halisdemir olacağız.”

TGB Bolu İl Temsilcisi Ali Mert Turgut: “Kuruluş itibarıyla halktan büyük bir destek alıyoruz. Maddi ve manevi, ellerinden geldiği kadar yanımızda olacaklarını belirtiyorlar. Toplumun farklı siyasal kesimlerinden destek mesajları alıyoruz. Üniversite öğrencilerinin kuruluşa ve oluşuma katkıları ile birlikte, görev bilinci yüksek şekilde çalışmalarımıza başladık. Hızlı şekilde toplumun birçok kesimine ulaştık ve her gün bir üyeyi aramıza katarak ilerliyoruz. Atatürk'ün açtığı yolda gösterdiği hedefe daima yürümek, tam bağımsız Türkiye'yi yeniden inşa etmek için, onlarla başladığımız mücadeleyi milyonlara taşıyacağız.”

TGB Kilis İl Temsilcisi Erkan Seslioğlu: “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca teşkilatlı ve teşkilatçıydı. Memleketi kurtarmak için lise sıralarından beri dergi çıkartıyordu, örgütleniyordu. Türkiye’miz emperyalist saldırı altındayken hepimiz Atatürk’ün programıyla birleşeceğiz. Bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi emperyalistlere karşı savunacağız. Atatürk gençliğine yakışan Mustafa Kemal Atatürk gibi teşkilatlı ve teşkilatçı olmaktır.”

Bolu
Bolu
1/8
Erzincan
Erzincan
2/8
Alanya
Alanya
3/8
Rize
Rize
4/8
Düzce
Düzce
5/8
Niğde
Niğde
6/8
Kilis
Kilis
7/8
Çorlu
Çorlu
8/8

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler