Diyarbakır annelerinin tuttuğu vatan ve evlat nöbetinin 100. gününde yanlarındayız!

Hacire Ana’nın evladını PKK’nın elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır il binası önünde başlattığı eylem 100. gününe yaklaşıyor.

Analarımızın evlatları için terör örgütüne karşı açtığı bayrak, dalga dalga büyüdü. Diyarbakırlı anaların sesi tüm Türkiye’ye ulaştı.

100.GÜNDE DESTEK ZİYARETİ

Annelerin eyleminin 100. gününde, 11 Aralık Çarşamba günü vatansever kitle örgütlerinin temsilcilerinden oluşan bir heyet Diyarbakır’da annelere destek ziyaretinde bulunacak. TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül’ün oluşturduğu heyet, vatan nöbetinde annelerle kucaklaşacak.

"100. GÜNDE DE ANALARIMIZIN YANINDAYIZ!"

TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, ziyaret öncesi yaptığı açıklama, “Diyarbakır anneleri 100 gündür onurlu ve kararlı bir eylemin içerisindeler. Annelerimizin başlattığı haklı isyan, milletimizin yüreklerinde yankılandı. Onların sesi, terörle mücadelenin sesi oldu. PKK tarafından alıkonan kardeşlerimiz bizlerin de kardeşleridir. Kardeşlerimizi PKK'nın elinden kurtarmak herkesin sorumluluğudur. Bizlere bu yolda önderlik eden ve umut veren Diyarbakır Annelerimizin 100. gününde de yanındayız!” vurgularını yaptı.

Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı, Türk gençliğinin Diyarbakırlı annelere omuz verdiğini söyleyerek şunları dile getirdi:

“Diyarbakır'daki ailelerimiz, annelerimiz bizim pusulamız. Onların Aydınlığı Türkiye'yi ışıtıyor. Türk gençliği annelere omuz veriyor. Onların mücadelesi HDP-PKK'nın kepenklerini kapatacak. Kardeşlerimizi terörden kurtulacak. Analarımızın mücadelesiyle Diyarbakır 100 gündür Türkiye’nin kalesi oldu. Analarımız da o kalenin bayrağıdır.” 

Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, “Terör Türk kadınının ortak sorunu. Evladı PKK tarafından kandırılan, kaçırılan anneyle evladını PKK'ya şehit veren anne Diyarbakır'da kucaklaşıyor. İşte bu Türk milleti olma bilincidir. Evlatları için PKK'ya meydan okuyan Diyarbakır anneleri HDP'nin de maskesini düşürdü. İnsan haklarını, kadın haklarını, çocuk haklarını dilinden düşürmeyen HDP'nin en büyük insan hakları ihlallerinden sorumlu olduğu ortaya çıktı. Yaşları 10 ile 18 arasında değişen çocukların dağa götürülmesine aracılık etmek çocukları istismar etmektir. Çocuklarını geri isteyen anaların isyanı ise haklıdır ve insanlık içindir. Ağırlaşan kış koşullarına rağmen Diyarbakır anneleri günlerdir korkusuzca mücadeleye devam ediyor. Bütün siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine düşen görev ise onların sesini yükseltmektir. Onlar hepimizin annesi. Direnişin 100. gününde bizler de Vatan Partisi olarak CKD ve TGB'nin çağrısıyla Diyarbakır'dayız. Herkesi bu vatan, evlat, insanlık nöbetine amasız, fakatsız destek olmaya çağırıyoruz.” sözleriyle tüm Türk milletini Diyarbakırlı annelere desteğe davet etti.

CKD Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül, tüm kadınları Diyarbakırlı annelerle olmaya şu sözlerle çağırdı:

“Diyarbakır’da anneler, aileler günlerdir evlât nöbetinde. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak HDP önünde her türlü sıkıntıya katlanarak evlat nöbeti tutan annelerle gurur duyuyoruz. Terörle mücadelede kararlı duruşları tüm kadınlara örnek oluşturmaktadır. Mehmetçiğimiz sınırlarımızda güvenliği sağlarken Diyarbakır’daki ailelerde ülkemizin içinde birliği sağlayarak terörle mücadele ediyorlar. 11 Aralık Çarşamba günü, evlatları için eyleme başlayan annelerin 100. günü. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak onların yanında olacağız ve evlatlarına kavuşmaları için destek olmayı sürdüreceğiz. Tüm kadın örgütlerini ve siyasi partilerin kadın kollarını Diyarbakır anneleri ile dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler