TGB olduğu sürece ne üniversitelerde ne de şehir merkezlerinde terör örgütü destekçilerinin cirit atmasına müsaade edilmeyecektir.

Değerli Basın Mensupları,

Dün akşam saatlerinde, Ankara’nın göbeğinde PKK yandaşı grupların Türkiye Gençlik Birliği üyelerine yaptığı saldırı girişimini püskürttük. PKK destekçisi grupların son 1 haftada 4 kez arkadaşlarımıza saldırılar gerçekleştirmesi üzerine bu açıklamayı yapıyoruz.

Dün Konur Sokak’ın giriş ve çıkışlarında pusu kurup saldırı girişiminde bulunan PKK destekçileri, TGB üyelerinin saldırıya yanıt vermesiyle saldırdıklarına pişman olmuşlardır. PKK yandaşlarına gerekli cevap yine verilmiştir. Kaçamayan saldırganlar yakalanarak emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Gözaltına alınan PKK yandaşlarından bazılarının üzerinde kesici ve delici aletler bulunmuştur. Ellerindeki bıçaklarla Türk gençliğini yıldıracağını sananlar yanılmaktadır. Türk gençliği terör örgütlerinin üzerine Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin gibi yürüme kararındadır. Her yerde PKK destekçilerinin üzerine gitmek biricik vazifemizdir.

Bu saldırılar tesadüf değildir. PKK’nın karakteridir. Bunlar öğrenci değil şehir eşkıyasıdır. Kızılay’da, Beşiktaş’ta canlı bomba olanlarla bu saldırıyı yapanlar aynı yoldadır.

ODTÜ’de, Dil Tarih’te, Cebeci’de aradığını bulamayanlar, rezil olanlar, saldırdıklarına pişman olanlar karanlık saatlerde, sokak aralarında pusular kurarak, hainlik peşinde koşmaktadırlar. Türkiye Gençlik Birliği üniversitelerde olduğu gibi şehir meydanlarında ve sokak aralarında karşılaştıkları her hain saldırıya gereken cevabı vermeye devam edecektir. Türkiye Gençlik Birliği olarak isimlerini bildiğimiz ele başları başta olmak üzere bütün saldırganlarla hukuk çerçevesinde de mücadele edeceğimizi bildiriyoruz.

Üniversitede hareket alanı kalmayan PKK yandaşları çırpınmaktadır. Şehir merkezlerine taşıdıkları saldırılarla, öğrenci dahi olmayan kişilerin yardımlarıyla, terör ve şiddete başvuranlar çaresizdir: Korkaklığın boyutu ise ortadadır. Saldırganlar kendi arkadaşlarını bile geride bırakarak kaçmışlardır. Bu aynı zamanda emperyalizmin piyonlarının siyasi özgüvensizliğini, ezikliğini ve yenilgisini de göstermektedir.

Son 1 haftada gerçekleşen saldırılarda elinde Türk bayrağı olanlarla, dilinde PKK sloganları olanlar karşı karşıyadır. Mustafa Kemal’in Askerleriyiz diyenlerle, Apo’ya özgülük isteyenler çarpışmaktadır. Mehmetçiğin arkasında sıra dağlar gibi bekleyenlerle, Türk ordusunu, Türk devletini ve Türk milletini arkadan bıçaklayanlar savaşmaktadır.

Bu saldırılar karşısında susanların üzerinde, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ve bütün şehitlerimizin vebali vardır. HDP ile ittifak kuranların sorumluluğu vardır. Ankara’nın göbeğinde bölücülük kongresi yaptırıp, Apo’ya selam çaktıranların dahli vardır. PKK ile kurulmak istenen Demokrasi İttifakının içeriği ve eylemleri de bu saldırılarla ortaya çıkmıştır.

Bütün basın kuruluşlarını ve televizyon kanallarını uyarıyoruz: “Karşıt görüşlü öğrenciler çatışmıyor.” Bu cümlelerle verilen haberlerde PKK’nın üniversitede yarattığı şiddeti kimse gizlemeye kalkmasın. PKK destekçileri vatansever öğrencilere saldırıyor. Herkes yaptığı haberlerde şiddetin sorumlusunu belirtmelidir. Bu vatanseverliğin bir gereği aynı zamanda gazetecilik mesleğinin ahlaki bir ödevidir.

Herkesin gönlü rahat olsun. Atatürk gençliği görevinin başındadır. Bu saldırganlarla hem siyasi alanda hem de hukuki alanda mücadelemiz devam edecektir. TGB olduğu sürece ne üniversitelerde ne de şehir merkezlerinde terör örgütü destekçilerinin cirit atmasına müsaade edilmeyecektir.

Kahrolsun PKK ve işbirlikçileri!
Yaşasın Türk milleti, Türk gençliği ve Türkiye Cumhuriyeti!

TGB Genel Başkanı
Yıldırım Gençer

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler