TGB vatan bütünlüğünün güvencesidir. TGB'ye yapılan saldırı, vatan düşmanlarının planlarına hizmet etmektedir.

Değerli Basın Mensupları,

Bugün, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde kendisini "ülkücü" olarak adlandıran fakat ülkücülükle alakası olmayan bir grup, tek başına buldukları bir arkadaşımıza saldırdı. 15 Mart’ta düzenleyeceğimiz Çanakkale Şehitlerine Saygı ve Mavi Vatan Mitingi’nin çalışmalarını yürüten TGB’li arkadaşımıza yapılan bu menfur saldırıya gereken cevabı hukuki alanda vereceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti ve onun üniversiteleri, organize saldırı planlayanların, öğrencilerin öğrenim haklarına tecavüz edenlerin eşkıyalık yapacağı yerler değildir. Olay herkesin gözü önünde olmuştur ve mobese görüntüleriyle sabittir. Valiliği, Emniyet Müdürlüğünü, Rektörlüğü ve İİBF Dekanlığını bu saldırganlara gereken cezaları vermeye çağırıyoruz.

Tüm yurtta sınıflarda, kantinlerde, kampüslerde bölücülere karşı mücadele eden Türkiye Gençlik Birliği’ne karşı yapılan bu saldırı bütün Türk gençliğine yapılmıştır.
Bu saldırıyı ancak Türk gençliğinin birleştirilmesinden, şehitlere saygı mitingi yapılmasından, bölücülerin üniversitelerden temizlenmesinden rahatsız olanlar yapabilir.

Üniversitelerdeki terör destekçilerine karşı Türk gençliği ortak değerlere ve gayelere sahiptir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu hepimizin şehididir. Ege Üniversitesi’nde yapılan PKK’ya karşı birlik yürüyüşündeki anlayışımızı sürdürüyoruz. Vicdanlı, vatansever sorumlulukla hareket eden bütün Ülkü Ocakları mensubu arkadaşlarımızın bu durumu kabullenmeyeceğini biliyoruz.

Bilinmelidir ki, bu saldırıyı düzenleyenler Türkiye ve Türk düşmanlarıyla yan yana gelmektedir. Milliyetçilik ve vatanseverlikten kopmakta, ODTÜ’de TGB’ye saldıran, Ege’de Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehit eden PKK ve türevleriyle kol kola girmektedirler. Ancak onların güçleri Türk gençliğinin birliğini bozmaya yetmez.

TGB vatan bütünlüğünün güvencesidir. Türk gençliğini bölücülere karşı birleştiren TGB’ye yapılan her saldırı vatan düşmanlarının isteği ve planı doğrultusundadır. Bu saldırganları yönetenler ve yönlendirenler niyetleri ne olursa olsun bu plana hizmet etmektedir.

TGB, sağ-sol demeden bütün Türk gençliğinin emperyalizme ve teröre karşı ortak mücadele teşkilatıdır. TGB’nin içinde görev alan çok sayıda Ülkücü, Milliyetçi ve Atatürkçü genç bu saldırılara karşı görevlerine daha sıkı sarılmaktadır.

Bugüne kadar, ne bölücü terör örgütü yandaşları ne FETÖ alçakları TGB ile baş edemedi. TGB’ye saldıran kuvvetler ortadadır! TGB’yi karşısına alan, Türkiye’nin vatanseverliğini karşısına alır!

Türk gençliği PKK’ya karşı üniversitelerdeki birliğini büyütecektir. Herkesi, terör örgütlerine karşı ortak mücadele etmeye çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TGB Genel Merkezi

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler