Bu yayınları kontrol, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir görevi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en haklı talebidir.

Sosyal Medyada Denetim Egemenlik Hakkıdır

Saygıdeğer Türk Milleti;

Siyasi parti liderlerinin, milletvekillerinin ve medya kuruluşlarının dahil olduğu “sosyal medya denetimi” tartışmasına dair fikirlerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Türkiye’nin bağımsızlığını gençliğe emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

Türkiye Cumhuriyeti içerisinde faaliyet yürüten dijital medya kuruluşlarının denetlenmesi, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin en tabii hakkı ve görevidir.

Türk Devleti, yabancı şirketlerin ülkemizde yürüttüğü her türlü faaliyette devletin ve milletin çıkarlarını korumakla yükümlüdür.

Halkın kullanımının yoğun olduğu sosyal medya platformlarıyla ilgili, ticari faaliyetin ötesinde, insana ve topluma dair daha önemli hassasiyetler vardır.

Sosyal medya kuruluşlarının, kullanıcı verilerini nasıl ve ne dereceye kadar topladığı, bunları nerede ve nasıl depoladığı, nasıl işlediği ve hangi amaçlarla kullandığı devletçe bilinmelidir. Devletin ulusal güvenliği ve Türk vatandaşların kişisel verileri güvence altına alınmalıdır.

Batı emperyalizminin ideolojik aygıtlarından olan Twitter ve Netflix başta olmak üzere birçok sosyal medya platformu, Türk Milletini ve özellikle Türk gençliğini hedef almakta, milli değerlerimize ve kültürümüze aykırı içeriklerle karşımıza çıkmaktadır.

Bu platformlar, Türkiye’de milyonlarca kullanıcı kitlesinden veri toplayıp yüklü kazançlar sağlamakla beraber, Türkiye’de sorumlu bir ofis açmamakta ısrar etmekte, keyfi bir şekilde hareket etmektedirler.

Söz konusu sosyal medya platformları göründüğü kadar masum değildir. Bu mecralar birer siyasi operasyon merkezi gibi çalışmaktadır.

PKK ve FETÖ’ye sınırsız özgürlük tanıyan Twitter, vatansever hesapları kapatmaktan geri durmamaktadır. Twitter, hesap kapatma gerekçelerine dair hazırladığı raporda şunları suç olarak görmektedir:

-HDP'ye karşı çıkmak ve terörle ilişkisini söylemek.

-Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek.

-Türkiye'nin Suriyeli mülteci kabulünü övüp Batı'nın tutumunu eleştirmek.

(Stanford İnternet Gözlemevi Raporu, 11.6.2020)

Sınırda Mehmetçiğimizi durduramayanlar, sosyal medyada vatanseverleri durdurmaya çalışmaktadır.

ABD askeri, siyasi, ekonomik olarak hedef aldığı her ülkede sosyal medya operasyonları yapmaktadır.

Pedofili, Cinsel İstismar ve Uyuşturucuya Özgürlük Yok 

Twitter’da, tanınmış kişiler adına ya da isimsiz açılan sahte hesaplarla, hakaret eden, yalan bilgi yayan, toplumu kışkırtan ve kutuplaştıran hesaplar hangimizi rahatsız etmemektedir?

Youtube’da, küçük yaşta çocukların takip ettiği ve izlediği “tecavüz, cinsel istismar ve nice sapkın içeriğin” oluşturduğu kanallar ve videolar hangimizi rahatsız etmemektedir?

Netflix’te neredeyse her içerikte karşımıza çıkan, ‘’madde kullanımı, eşcinsellik, küfür, hakaret, suça teşvik’’ konulu yayınların gösterimi hangimizi rahatsız etmemektedir?

Bu yayınları kontrol, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir görevi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en haklı talebidir.

Çocuklarımızı, gençlerimizi ve toplumumuzu açıkça zehirleyen bu sosyal medya mecralarının üzerimizde kurduğu tahakkümü oturup izleyecek miyiz?

“Özgürlük” masalları ardına saklanarak, anayasa ve kanunlarımıza göre suç olan içeriklere serbestlik tanıyan, toplumumuza açıkça saldıran bu mecralara sessiz mi kalacağız?

Pedofiliye, cinsel istismara, madde kullanımına, küfre, ahlaksızlığa, terör propagandasına özgürlük olmaz!

Milli kültürümüze, toplumsal değerlerimize, geleneğimize, tarihimize saldırmaktan geri durmayan sosyal medya platformlarında denetim, Türk Milletinin emperyalizme karşı mücadelesi ve aydınlık geleceği için en gerekli ihtiyaçtır. 

Sosyal Medya Bir Ulusal Güvenlik Meselesidir! 

Sosyal medya, bir ulusal güvenlik meselesidir! 

Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizmin silahlı terör örgütlerine karşı büyük bir mücadele vermekte, Mehmetçiğimiz göğsümüzü kabartmaktadır. Fakat emperyalist saldırılar çok boyutludur. Kültür emperyalizmiyle de aynı cesaret ve kararlılıkta mücadele etmeli, emperyalizmi her sahada yenilgiye uğratmalıyız. 

Türk gençliği, kendisini yozlaştırmayı, yabancılaştırmayı, milli kültüründen ve değerlerinden koparmayı amaçlayan bu saldırılara karşı savunmasız bırakılamaz.

Türkiye Gençlik Birliği olarak, Türkiye’nin ulusal güvenliğini ve milli değerlerini savunmada en önde olacağız. 

Sosyal medyada denetim, egemenlik hakkımızdır!

TGB Genel Merkezi

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler