Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi Öncü Gençlik olarak, Diyarbakır Annelerini nöbetlerinin 318. gününde ziyaret ettik.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi Öncü Gençlik olarak, Diyarbakır Annelerini nöbetlerinin 318. gününde ziyaret ettik.

Evladını PKK’nın elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır il binası önünde eyleme başlayan Hacire Akar’ın yaktığı ateş her geçen gün büyüyor. Terör örgütü PKK’ya karşı 318 gündür evlat ve vatan nöbeti tutan aileler, çocuklarını almadan nöbetlerine son vermeyeceklerini ifade etmişlerdi.

3 Eylül 2019 tarihinde başlayan evlat nöbetinde bugün 127 aile PKK’ya karşı kararlı bir mücadele yürütüyor. 1 yıla yaklaşan eylemde 14 aile de evlatlarına kavuştu. Diyarbakır’da HDP önünde tek ses olan annelere Türkiye’nin diğer illerinde ve Avrupa’daki vatandaşlarımızdan destek geliyor.

Vatani görevini tamamlayan Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı'nın da bulunduğu heyetimizin ziyareti sonrası açıklama yapan Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, "Anneler Diyarbakır'ı bölünmenin değil vatan mücadelesinin merkezi yaptı" dedi. Gençer açıklamasına şöyle devam etti:

“Değerli Basın mensupları,

Öncelikle büyük Türk milletinin başı sağ olsun. Van’da ve Siirt’te şehitlerimiz var. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Aynı zamanda bugün Diyarbakır’da güzel haberler aldık. Ailelerimizin mücadelesinde genç arkadaşlarımızın sağ salim PKK’dan kurtulduğunu öğrendik.

Diyarbakır anneleri PKK’ya karşı büyük bir mücadele vermektedir. Türk ordusu ve polisi terör örgütünü ezerken diğer taraftan da HDP-PKK, annelerimizin ayaklarının altında kalmaktadır. 4 yıl önce 15 Temmuz’da ABD Türkiye’yi FETÖ aracılığıyla bölmeye çalıştı. Bugün de HDP eliyle bölmeye çalışmaktadır. Buna bütün Türk milleti karşıdır. Diyarbakır anneleri de bunun en başındadır.

ABD Diyarbakır’ı kukla Kürdistan’ın, ikinci İsrail’in merkezi yapacağını söylemişti. Ama bugün Diyarbakır, terörle mücadelenin merkezi, kadın hareketinin merkezi olmuştur. Annelerimizin başarısı her geçen gün büyümektedir. Bu mücadelenin asli hedefi terör unsuru PKK’yla organik bağı bulunan HDP’nin kapatılmasıdır. Bu bütün Türk milletinin talebidir. HDP kapatılmadan bu acı son bulmayacak. HDP Türkiye’nin önündeki en büyük engeldir. Diyarbakır Anneleri 318 gündür daha da büyüyor. Onların mücadelesi Türkiye’nin, gençliğin mücadelesidir. Bu mücadele kesinlikle başarıya ulaşacaktır.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler