Binlerce genç, Mavi Vatan için Çözüm Konferansı'nda Youtube canlı yayını ile Doğu Akdeniz için çözümü konuştu.



Binlerce genç, Mavi Vatan için Çözüm Konferansı'nda Youtube canlı yayını ile Doğu Akdeniz için çözümü konuştu.

Türkiye Gençlik Birliği, “Rotamız Mavi Vatan” kampanyası kapsamında Youtube özel yayını ile “Mavi Vatan İçin Çözüm Konferansı” düzenledi. 13 Aralık Pazar günü saat 14.00’te düzenlenen konferans Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Anayasa Mahkemesi Emekli Başkanvekili Osman Paksüt ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Üçüncü’nün katılımıyla geçekleştirildi.

Çeşitli sosyal medya platformlarından canlı yayınlanan konferansı 10 bini aşkın kişi takip etti. Konferansta Vatan Partisi’nin Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı, Akdeniz, Karadeniz ve Ege Denizindeki gelişmeler, Türkiye'nin Mavi Vatan'daki geleceği, Avrupa Devletlerinin Doğu Akdeniz'deki Türkiye düşmanı faaliyetleri konuşuldu.

Türk Gençliğinin Mevzisi Mavi Vatan’dır!

Konuşmasına bugün Mavi Vatan’da yürüyen mücadelenin Türkiye’nin bağımsızlık savaşının ön cephesi olduğu vurgusuyla başlayan TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer “Mavi Vatan yenilgisi FETÖ’nün hapislerden çıkma umududur, PKK’nın Mehmetçiğin namlularından kurtulma umududur, HDP’nin meclisten Türkiye’yi bölme umududur. Türk Devletinin ve Türk Milletinin Mavi Vatan’da zaferden başka seçeneği yoktur. İşte bugün o zaferin yöntemlerini ve çözümlerini arayacağız. İşte Türkiye’nin ve Türk gençliğinin mevzisi burasıdır” dedi.

Doğu Akdeniz’de Çözüm için: Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek konuşmasında Türkiye’ye yönelen tehditlerin yalnızca Doğu Akdeniz’den gelmediğini, bütünsel bir cepheden geldiğini vurgulayarak Karadeniz Akdeniz Dostluk ve Barış Planını anlattı.

Doğu Akdeniz’deki sorunların ABD’ye karşı oluşturulacak ittifaklarla ve bütünsel stratejilerle çözülebileceğini vurgulayan Perinçek “Dört maddelik bütünsel bir programla denge sağlayabiliriz. Biz buna Karadeniz Akdeniz Dostluk ve Barış Planı diyoruz. İlk olarak KKTC’nin tanınması en merkezi olay. Uluslararası diğer güçleri de yanımıza almamız için hayati önemde. İkinci olarak Abhazya’nın tanınması. Üçüncü olarak Karabağ üzerindeki Ermeni işgaline son verilmesi için Türkiye ve Rusya’nın birlikte hareket etmesi önemliydi. Bu sorun büyük oranda çözüldü. Dördüncü olarak Türkiye’nin, Kırım’ın Rusya toprağı olduğunun kabul etmesi ABD’ye karşı bir cephe oluşturulması açısından çok önemli.” dedi.

Mavi Vatan’da Çözüm Bölgesel İşbirliği

Bu dört maddelik programın oluşturduğu programın son başarısının Kafkaslarda Ermeni işgalinin bitmesiyle sahnelendiğini söyleyen Perinçek Mavi Vatan için çözümün Türkiye, Rusya ve İran eksenine Suriye, Irak, Lübnan, Azerbaycan’ın eklendiği bir bölge ittifakından geçtiğini vurguladı.

Avrasya’da kilit ülke Türkiye’dir

Prof. Dr. Kemal Üçüncü Rand Corporation raporunun Türkiye’de milli ve bağımsızlıkçı yeni bir dalganın yükseldiğini ve esas tehdidin bu olduğunu söylediğini vurgulayarak bu yeni dalganın Mavi Vatan konseptini ortaya koyduğunu ifade etti. Avrasya’da ortaya çıkan yeni saflaşmalarda Türkiye’nin kilit ülke olduğuna dikkat çeken Üçüncü, “500 yıl sonra üretim üstünlüğü Asya’ya geçiyor. Dolar saltanatının sarsılmasıyla Amerika'nın zorla hapsettiği haklar yeniden hakkaniyetli biçimde tanınıyor. Atlantik ittifakı bu sahip olduğu imtiyazları kaybetmemek için Avrasya ülkelerine abanmaktadır. Burada da Türkiye kilit ülke konumdadır” dedi.

FETÖ’nün Temizlenmesiyle Türkiye’nin Kıta Sahanlığı Belirlenmeye Başlandı

Konuşmasında FETÖ’nün temizlenmesi ile Mavi Vatan’da verdiğimiz mücadele arasındaki ilişkiyi vurgulayan Emekli Koramiral Kadir Sağdıç “Ne zaman ki FETÖ belasından uzaklaştık o ölçüde gerek yönetim işlerinde gerek devlet içerisinde, gerek bakanlıklarda Mavi Vatan daha da dile getirilmeye, öne çıkmaya başladı. Bizim paçavra dediğimiz ve kabul etmediğimiz, "Sevilla Haritası" denilen bir oldu bitti yaratmaya çalıştılar. Türkiye'yi sadece Antalya limanına hapsedip Türkiye'yi sıkıştırmaya çalıştılar. 2007'den itibaren Sevilla Haritası kullanılmaya başlandı. 2012'de FETÖ'nün ağırlıklı olarak bulunduğu dönemde bu harita Türkiye üzerinde daha da baskı uyguladı. 2015-2016'da 3. ülkelerin şirketlerine: sondaj yapma ve yetkiler vermeye başladılar. Daha sonra FETÖ'nün temizlenmesiyle beraber Türkiye deniz kuvvetlerine daha da önem vermeye, hamle hamle Türkiye'nin kıta sahanlığı belirlenmeye başladı” dedi.

Saygı ve Güven Esasına Dayalı Türk-Rus İlişkileri

AYM Eski Başkanvekili Osman Paksüt, Doğu Akdeniz’de çözüm için Rusya ve Türkiye’nin tarihsel dostluğuna vurgu yaparak “Karşımızda Türkiye’yi Anadolu’ya hapsetmek, Avrasya’yı itmek Akdeniz’i kendi egemenlik alanı haline getirmek isteyen Avrupa birliği ve ABD var. Bunu niçin yapmak istiyorlar? Çünkü Rusya’yı bir numaralı tehdit olarak görüyorlar. Biz Rusya ile özel ilişkileri olan bir ülkeyiz. Sovyetler Döneminde de, Soğuk Savaş döneminde de Rus/Sovyet ilişkileri saygı ve güven esasına dayalıydı. Atatürk’ün zaten Türk-Rus ilişkilerine ilişkin temel yaklaşımı budur. Atatürkçü dış politika Ruslarla saygı ve güven ilişkilerine dayalı, net öngörülebilir ve işbirliğine yönelik açık bir ilişki olmalıdır. Azerbaycan’daki Ermenistan işgalindeki Rus yaklaşımı bu alanda ümit vericidir. Rusya için de Türk dostluğunu kazanmanın önemi vardır” dedi.

Dip Dalgası Mavi Vatan’da Coşkuyla Yükseliyor

Türkiye’nin Mavi Vatan’da verdiği mücadelede Türk gençline düşen görev ve sorumluluklarına değinen Gençer, herkesi Türkiye Gençlik Birliği’ne üye olmaya davet ederek “Madem ki Türk gençliğinin birinci vazifesi ‘Türk istiklalini ve Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza etmek’ bugün bu vazifenin vuku bulduğu yer Mavi Vatan’dır. İşte Mavi Vatan Gönüllüsü çalışmamızla kısa sürede 10 bin gence ulaştık. 10 bin öncü. Attila İlhan’ın bahsettiği dip dalgası şimdi Mavi Vatan’da coşkuyla yükseliyor. Atatürk’ün izinden giden Türk gençliği, geleceği için daha büyük sorumluluklar üstlenecek. Mavi Vatan’da zaferi görecek, Türkiye’nin bağımsız geleceğini inşa edecek” dedi.

Konferans verdikleri mücadele ile Türkiye’ye ışık tutan Mavi Vatan’ın amiralleri Soner Polat, Özden Örnek, Cem Aziz Çakmak’ı anılmasıyla sonlandı.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler