19 Mayıs ruhu Almanya'da TGB'yle yaşıyor!

TGB Almanya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 3 günlük etkinlik programıyla kutladı.

19 Mayıs ruhu Almanya'da TGB'yle yaşıyor!

Üç Gün Dolu Dolu Atatürk ve Sanat

İngiliz ressam Ned Pamphilon’un Atatürk temalı eserlerinden oluşan “Her Yer Mustafa Her Yer Kemal” Resim Sergisi üç gün boyunca vatanseverlerin yoğun ilgisini görürken, konuşmalar, piyano dinletileri ve farklı gösterilerden oluşan sergi esnasında birçok gencin TGB´ye üye olduğu bilgisi, TGB Almanya Genel Sekreteri Özge Gürsoy tarafından doğrulandı.

Moderatörlüğünü Gamze Aksoy ile Kayhan Oğan’ın üstlendiği etkinliğe katılan isimler arasında TGB Kurucu Genel Başkanı Adnan Türkkan, İstanbul1881’in genel müdürü Alp Armutlu, Dialog für Frieden (Barış için Diyalog) Derneği Başkanı Dr. Ali Söylemezoğlu, Köln Senfoni Orkestrasının şefi Betin Güneş ve Korosu, piyanist Yunus Tuncalı ve Ceren Sakarya yer aldı.

Meram Tosun: "19 Mayıs ruhuna TGB’liler sahip çıkıyor"

Etkinlik TGB Almanya Genel Başkanı Meram Tosun´un yaptığı konuşma ile başladı. Tosun, konuşmasında 19 Mayıs ve anti-emperyalist siyasetin tarihsel önemine vurgu yaptıktan sonra, 19 Mayıs ruhuna, 68´liler ve Deniz Gezmiş’lerden sonra TGB´lilerin sahip çıktığını beyan etti.

Türkkan: "TGB her anlamda Mustafa Kemal’i kendine örnek alıyor"

TGB Kurucu Genel Başkanı Türkkan ise daha sonra yaptığı konuşmada, TGB´nin her anlamda Mustafa Kemal’i kendine örnek aldığını ve Türkiye halkının, 99 yıl önce aldığı anti-emperyalist kararlığın aynisini 2018 yılının 19 Mayıs’ında gösterdiğini bildirdi.

Betin Güneş İle "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa"

İlk günün sonunda Köln Senfoni Orkestrasının şefi Betin Güneş ve Korosu izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Çalınan ve söylenen eserlerin arasında İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı ve ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ yer alırken salonda bulunanların büyük bir coşku ile şarkılara eşlik etmeleri dikkatlerden kaçmadı. Konser bittiğinde izleyiciler tarafından ayakta alkışlanan Betin Güneş ve Korosu vatandaşların isteği sonuncu tekrardan sahne aldı.

Dr. Ali Söylemezoğlu İle "Türk Milliyetçiliği" Konferansı

Bugün siyasi ve ekonomik tüm sorunlara çözüm Atatürk’ün vizyonunu anlamaktan geçtiğini anlatan Dr. Ali Söylemezoğlu, Almanca olarak ‘Türk Milliyetçiliği’ hakkında konferans gerçekleştirildi. Başka Milliyetçiliklerden farklı olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün olağanüstü Bağımsızlık ve Milliyetçilik anlayışını ön planda tutarak ‘benim ülkemde barış sağlamak istiyorsam, özellikle komşu ülkelerin varlığını ve bağımsızlığını korumam şart’ kelimeleriyle bu vizyonu özetledi.

Genç Yetenek Piyanist Yunus Tuncalı Sahned

 

İkinci günün sonunda Piyanist Yunus Tuncalı konuk oldu. Franz Schubert ve Johann Sebastian Bach’ın eserlerinden oluşan piyano dinletisi ile vatandaşlara klasik müzik konseri verdi. Yaklaşık 1 saat süren klasik müzik ziyafeti izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.

"Nutuk Yıldızı" Gösterisi İle Millî Mücadele Döneminin Tüm Şehitleri Anıldı

Etkinlik T.C. Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes’in de katılımıyla gerçekleşen Alp Armutlu’nun "Nutuk Yıldızı" gösterisi ile tamamlandı.

İstanbul1881’in Genel Müdürü Alp Armutlu gösteri öncesi açıklamada bulundu. Armutlu, Dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya anlatmak görevimiz, Mustafa Kemal uluslararası sanat, kültür ve sosyal medya mecralarında Eva Peron’dan daha fazla bilinmeyi ve anlaşılmayı hak ediyor, ve bunun gerçekleşmesi için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz diyerek, TGB Almanya’nın organizasyonu ile böyle büyük bir sergiyi düzenleyebildiklerini, Atatürk’ü anlayan Atatürk gençlerinin dünyanın her yerinde uluslararası standartların üzerinde kültür ve sanat etkinlikleri düzenleme potansiyelleri ile en mükemmel çalışmalara imza attıklarına şahitlik ettiklerini sözlerine ekledi.

Alp Armutlu’nun, 2008 yılında Kocatepe’ye yaptığı ziyaret ile başlayan Kurtuluş Savaşı’nı araştırma deneyiminin, son üç yılda farklı bir boyut kazanmasıyla ortaya çıkan anlatı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaş’ı boyunca Anadolu’daki ayak izlerini takip etme fırsatı sundu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler