29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ülkemizin dört bir yanında kutladık.

Aydınlık gazetesinde çıkan haberimiz ⤵️

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ülkemizin dört bir yanında kutladık.

Gençlik istiklal yolunda


Cumhuriyetin ilan edilişinin 99. yılı Türkiye’nin dört bir yanında gençler tarafından coşkuyla kutlandı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB), cumhuriyet coşkusunu üniversitelere ve meydanlara taşıdı.

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), cumhuriyetin 99. yaşını üniversitelerde ve meydanlarda yaptığı çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliklerde cumhuriyetin yüzüncü yılına giderken gençliğin mücadele kararlılığı ve karamsarlığa karşı taşıdığı umut öne çıktı.

GENÇLER KAMPÜSLERDE MEYDANLARDA
TGB İstanbul, Bilim Üsküdar’da “Büyük Öğrenci Buluşması” düzenledi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte ülkemizde yaşanan sorunlara dikkat çekildi. Sakarya Üniversitesi öğrenci topluluklarıysa üniversite içinde “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenledi. Yürüyüşün ardından öğrenciler adına konuşmayı TGB Sakarya İl Başkanı Behlül Sarıçamlık yaptı. Konya Selçuk Üniversitesi’nde “Cumhuriyeti Nasıl Kurduk?” konferansı yapıldı. Konferansa Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel konuk oldu. Karabük Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genç Liderler Topluluğu öğrencileri Cumhuriyet'in 99. yaşında Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

ANKARA'DA YÜRÜYÜŞ
Ankara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğinde ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu Fener Alayı Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe çok sayıda üniversite öğrencisi katılırken Ankara halkı da üniversite öğrencilerini bu coşkulu yürüyüşte yalnız bırakmadı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genç Bakış Topluluğu, Düşünce ve Kitap Topluluğu, Teknoloji ve Mühendislik Topluluğu cumhuriyet haftası kapsamında “Gençlik ne istiyor?” buluşması yaptı.

TGB Muğla İl Başkanlığı 29 Ekim’de Muğla halkıyla birlikte Fener Alayında buluştu. TGB’liler “Atatürk Gençliği Görev Başında” pankartıyla dikkatleri üzerine çekti.

 

ESKİŞEHİR'DE ŞÖLEN, VAN'DA TURNUVA
Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Atatürkçü Düşünce Kulübü önderliğinde, “Cumhuriyet Şöleni” düzenledi. Halk oyunları ve sanat gösteri yapılan şölende, gençliğin 99 yıl önceki gibi görev başında olduğu vurgulandı. TGB Van İl Başkanlığı “Vanlıyız Şanlıyız Uyuşturucu ile Mücadelede Kararlıyız” futbol turnuvası düzenliyor. Turnuvanın amacının, uyuşturucuya ve teröre mahkum edilmeye çalışılan gençliği, spora ve sosyal faaliyetlere yönlendirmek olduğu vurgulandı.

TÜRK GENÇLİĞİNİN ÇÖZEMEYECEĞİ SORUN YOK
TGB İstanbul İl Başkanı Yiğit Çınar, cumhuriyetin 99. yaşını kutlamak için yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “İstanbul’da 29 Ekim’e giden süreçte üniversitelerimizde onlarca etkinlik yaparak büyük güne hazırlandık. Cumhuriyetin 99. yıl dönümünde yüzlerce öğrenciyle bir araya gelerek cumhuriyet ruhunu yaşattık. Dönemin başından bu yana edebiyat, hukuk, siyaset gibi atölyelerle gündemdeki konuları işlerken forumlarla öğrencinin sorunlarını konuştuk. Düzenlediğimiz gezilerle kültürümüzü ve tarihimizi öğrendik. Bizim için üniversite sadece mesleğimizi kazandıran bir kurum değil, okuduğumuz yıllar içinde sanattan siyasete, ekonomiden tarihe kadar çok geniş bir alanda bilgi ve tecrübe edindiğimiz bir “bilim merkezi” olarak görüyoruz.

UMUTSUZ DEĞİLİZ
“Türkiye’nin yaşadığı sorunları en çok hisseden kesimlerden biri de gençler. Henüz okurken yaşadığımız sorunlar mezun olduktan sonra da devam ediyor. Ders kitaplarımızın fiyatlarından yemekhanelerin yetersizliğine, kültür sanat faaliyetlerinin pahalılığından atanamamaya kadar birçok sorunla karşı karşıyayız. Ancak umutsuz değiliz çünkü çözümsüz değiliz. Türk gençliği birleştiği ve sorunlara karşı mücadele ettiği her an başarıya ulaşmış ve sorunlarını çözmüştür. Biz de Atatürk devrimlerinde birleşiyor, Türkiye’nin geleceğini aydınlatmaya devam ediyoruz.”

BÜYÜK BULUŞMADAN ÇIKAN KARARLILIK
TGB'nin dün İstanbul'da düzenlediği Büyük Öğrenci Buluşması'na İstanbul’un 58 üniversitesinden öğrenciler katıldı. Etkinlikte söz alan öğrenciler ders kitaplarının pahalılığı, ulaşım sorunu, yemekhanelerin yetersizliği, mezun olduktan sonra atanamama, torpil gibi birçok konuya dair sorunlarını aktardı. Gençler, ümitsizliğe, çözümsüzlüğe, karamsarlığa meydan okuyarak geleceğe umutla baktıklarını, sorunları örgütlü mücadeleyle çözebileceklerini vurguladılar.

 

TGB'NİN MÜDAHALESİYLE SERVİS SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Geçen hafta TGB'nin müdahalesiyle Işık Üniversitesi'nin servis sorununu çözüldüğünü vurgulayan öğrenciler, birlik olunduğunda taleplerinin yerine getirildiğini, demokratik üniversitenin ancak bu birliktelik ile sağlanabileceğini belirttiler.

Ankara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğinde yapılan Fener Alayı Yürüyüşü çok sayıda öğrencinin katılımıyla tamamlandı. Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Aslı Sezen Sezgin, şunları söyledi: “Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birisi olan Ankara Üniversitesi’nde vatanımızın büyük devrim mirasıa sahip çıkma ve ilerletme görevimizi tüm sıra arkadaşlarımızla paylaştık. Anıtkabir'e düzenlediğimiz Fener Alayımızdaki coşku ve heyecanın kaynağı buydu.”

 

HALK OYUNLARI VE MARŞLARLA KUTLAMA

 

 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı “Cumhuriyet Şöleni” ile kutladı. 27 Ekim düzenlenen şölende öğrenciler, Cumhuriyet Bayramı’nı halk oyunları, dans gösterileri ve marşlarla kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan Cumhuriyet Şöleni, Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Hilal Aydın’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Hilal Aydın Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmanın Türk gençliğinin sorumluluğunda olduğunu vurguladı ve şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yılında Cumhuriyetimizin devrim ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle, cumhuriyetimizin kazanımlarından ödün vermeden; cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve devrimlerine bağlı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyete erişmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.” Şölende gençler 1998 yapımı Cumhuriyet filmini izledi, katılımcılara Nutuk hediye edildi.

SAKARYA TEK YUMRUK

Sakarya Üniversitesi'nde yedi öğrenci topluluğunun önderliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı “Cumhuriyet Yürüyüşü’yle” kutlandı. Öğrenciler yürüyüşte “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganları attılar. Öğrenciler adına konuşmayı TGB Sakarya İl Başkanı Behlül Sarıçamlık yaptı. Üniversite öğrencisinin yoğun katılımıyla tamamlanan yürüyüş, Sakarya Üniversitesi’ne damgasını vurdu.

'99. YILI KARARLILIKLA KARŞILADIK'
Yürüyüşte konuşan TGB Sakarya İl Başkanı Behlül Sarıçamlık, şunları söyledi: “Cumhuriyet, Mehmetçiğin kahramanlığında, Türk gençliğinin cesaretinde ve Türk milletinin bilincinde yaşamaktadır. Türkiye’mizin önünde zorluklar varsa, Türkiye’nin vatansever ve Atatürkçü gençliği de vardır. Ufka bakıyoruz ve gençlerin gelecek kaygısı, emekçilerimizin geçim sıkıntısı çekmediği, üretenlerin baş tacı olduğu günleri görüyoruz. Karamsar değiliz. Ülkemizin ve milletimizin yarınlarına dair umut doluyuz.

Türk gençliğinin vatan aşkıyla cümle düşmana meydan okuyoruz. Vatanın bağrına düşman dayadıysa hançerini o hançeri söküp atacak Atatürkler vardır. Bu yürüyüş çalışan gençliğin, üreten Cumhuriyet’in yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Mehmetçiğin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Türk gençliğinin yürüyüşüdür.”

Açıklamanın ardından öğrenciler Sakarya Üniversitesi Kongre Salonunda toplandı. Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı ve Gazetecilik bölümü öğrencisi Esra Köse öğrencilere şöyle seslendi: “Bu coşkulu yürüyüşü birbirimizin eksiklerini tamamlayarak, nasıl daha güçlü ve omuz omuza olmayı başarabiliriz diye düşünerek yaptık. Bu yüzden etkinliğe karar verdikten sonra gittiğimiz her ortamda temas ettiğimiz her arkadaşa yürüyüş ve konser planımızı aktardık. Elimizde bulunan bütün listeleri tekrar tekrar aradık, bulunduğumuz bütün sınıf gruplarına üye arkadaşlarımızı da dahil ederek her gün etkinliğimizin duyurusunu yaptık. Okulumuzda öğrencilerin yoğun olduğu noktalarda gezici çalışmalar düzenledik. Etkinliğimizden ayrıntılı bir şekilde bahsettik. Bu süreçte topluluğumuza da yeni üyeler kazandırdık. Okulumuzda bulunan bütün topluluklarla iletişime geçip yürüyüşümüze ve ardından düzenlediğimiz konsere davet ettik. Gelin öğrenci toplulukları adına ortak bir mesaj verelim, Türk gençliğinin nasıl bir yumruk gibi birleştiğini gösterelim duyurusuyla yola çıktık. Yoğun bir sürecin içine gülümseyerek girdik ve etkinliğimizi başarıyla tamamladık.”

SELÇUK'TA ‘CUMHURİYETİ NASIL KURDUK’ KONFERANSI

Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu 26 Ekim’de Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel’in konuşmacı olduğu "Cumhuriyeti Nasıl Kurduk?" adlı konferans düzenledi.

Cumhuriyet'in 99. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konferansta, cumhuriyete uzanan çetin süreçten, cumhuriyetin gençlik için önemine ve günümüzde yaşanan sorunların yansımalarına dair pek çok konu konuşuldu.

Konferansta, bütün gençliğin vatanseverlik çatısı altında birleşmesi vurgulandı. Konferansa Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel konuşmasına başlarken “Vatanımız için önümüzdeki sorunları nasıl aşacağız? Gençliğin birlikte omuz omuza hareket etmesini nasıl sağlayacağız?” diyerek gençliği bölme çabalarına karşı dikkat çekti.

 

Yücel şöyle konuştu: “Türkiye Gençlik Birliği'ni sağ sol yok vatan savunması var diyerek kurmuştuk. O zaman kimileri bize itiraz etmişti. Sağ ve sol ayrı olmaya devam etsin, kavgalar sürsün diyenler vardı. Ne mutlu ki Türkiye Gençlik Birliği’ni kurduktan sonra üniversitelerde bugün Türk gençliğinin zihnini çelmeye çalışan, kökü dışarıda olan özellikle Amerika ve AB'den fonlanan ve onların beslediği terör örgütünün uzantıları etkisiz hale geldi.”

Konferansın devamında söz alan Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Zeynep Koyuncu da Cumhuriyetin 99. yaşına dair şunları söyledi: “Cumhuriyet sat sat bitmeyen fabrikalara, özelleştirmelere direnen devlet kurumlarına, içi boşaltılmış eğitim sistemine rağmen sürekli teşkilatlı ve teşkilatçı bu gençlik sayesinde ayakta kalmıştır. Dünyayı değiştirecek gücümüz var. Atatürk dünyayı değiştirdi, biz de değiştiririz. Bu nedenle teşkilatlıyız ve ADT’liyiz. Asırlık tarihimizden aldığımız kuvvetle kurulan Cumhuriyet’in değerlerini daha sıkı kavrayarak bu değerlere sahip çıkmak ve yükseltmek görevimizdir. En büyük üretici güç, insandır, insanlığın en dinamik kuvveti gençlerdir. Bizim görevimiz sarsılmaz, yıkılmaz bir kale olmaktır!”

Tarih:
Diğer Haberler