8 Mart Kararlılığımız: Vatan, Emek, Eşitlik İçin Görev Başına!

Genel Başkan Yardımcımız Yadigar Özen, "Kadınların kırmızı çizgileri vatan, emek ve eşitliktir" dedi.

8 Mart Kararlılığımız: Vatan, Emek, Eşitlik İçin Görev Başına!

Genel Başkan Yardımcımız Yadigar Özen, Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubelerinin Kadıköy’de düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde konuşmacıydı.

Özen konuşmasında, “Dünya tarihine baktığımızda; savaşlarda, işgallerde, göçlerde, devrimlerde; yaşanan bütün alt üst oluş süreçlerinde en fazla etkilenen kadınlar olmuştur. O yüzden biz kadınların mücadele haritasında kırmızı çizgilerle belirlediği öncelikleri vardır. Bunların başında vatan gelir. Tam bağımsızlığını kazanmış bir vatan toprağında gerçekten kadının özgürlüğünü konuşabiliriz.” ifadelerini kullandı.

KADININ YAŞAMI İÇİN EMPERYALİZMLE SAVAŞ
“Emperyalizmin beslediği bölücü terör örgütü PKK ve siyasal uzantısı HDP her yerde kadını özgürleştirdiğini söylemektedir. HDP'ye göre kadının özgürleşmesi kadınımızın canlı bomba olarak ölmesidir.” sözlerini kaydeden Yadigar Özen, “O yüzden emperyalizmin bütün araçlarına karşı mücadele etmek ve kadınımızın yaşamını korumak zorundayız” dedi.

KADININ SEÇİLME HAKKINI ALANLARA OY YOK
İkinci kırmızı çizginin eşitlik olduğuna dikkat çeken Yadigar Özen, “Cumhuriyet devrimiyle birlikte kazandığımız siyasal hakların bugün fiili olarak elimizden
alındığı günleri yaşıyoruz. Yerel seçim sürecinin içerisinden geçerken bütün partilerin söylemlerinde kadının yüceltilmesini dileriz. Fakat partilerin aday listelerine bakıldığında neredeyse hiç kadın aday yoktur. Ne acıdır ki genel başkanlığını bir kadının yürüttüğü partinin listesinde sadece %4 kadın aday var. Kadınların seçilme hakkını elinden alan hiçbir partiyi seçmeyeceğimizi buradan ilan ederiz.” dedi.

Üçüncü kırmızı çizgi olarak emeğe vurgu yapan Yadigar Özen, 297 günlük direnişin sonunda talep ettikleri hakları kazanan Flormar işçilerine de selam yolladı.

Özen sözlerini, “19 Mayıs'ın 100. yılını kutlayacağımız bu yılda vatanımız, emeğimiz, eşitliğimiz için bütün görevlere hazırız.” diyerek tamamladı.

Coşku dolu etkinliğin ardından Yadigar Özen, Erkan Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü söyleşisinde gençlerle buluştu.

Özen, “Kapitalizm, ortaya çıktığı günden itibaren kadını piyasalaşırmıştır. 8 Mart mağazaların indirim günü, kadın ise vitrin yüzü olarak gösterilmeye çalışılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

KADIN HAKLARI ALTIN TEPSİDE SUNULMADI MÜCADELEYLE ALINDI
Kadın haklarının kolayca kazanılmadığını vurgulayan Yadigar Özen, “Kadınlar dünyanın her yerinde haklarını mücadeleyle kazandı. Türkiye’de de kadın mücadelesi siyasal hayatta var olma mücadelesiyle başlıyor. Bunu İttihat ve Terakki’de mücadele eden kadınlarımızda görüyoruz.” dedi.

CEPHEDE VE CEPHE GERİSİNDE KADIN EMEĞİ
Kadınların Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne değinen Özen, “Kurtuluş Savaşı zamanında savaştaki karamsarlığı yok etmek için kadınlarımız mücadele etti. Bu süreçte gazeteler çıkarttılar. Cephe gerisinde ve cephede düşmana karşı mücadele verdiler. Atatürk, Türk kadınının bu mücadelesini hep övünçle anlatmıştır.” sözlerini kaydetti.

Kadın mücadelesinin yöntemini açıklayan Özen, “Önümüzdeki süreçte kadınıyla erkeğiyle büyük bir mücadeleyi hep birlikte göğüsleyeceğiz. Tam bağımsız Türkiye’yi kuracak ve o tam bağımsız Türkiye içinde özgür bireyler haline geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler