85 Üniversite Topluluğundan Cumhuriyet Bayramı Çağrısı

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin öğrenci toplulukları 29 Ekim çağrısı yaptı:Gençlik 29 Ekim’de Anıtkabir’e!

85 Üniversite Topluluğundan Cumhuriyet Bayramı Çağrısı


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü yaklaşırken Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin öğrenci toplulukları ortak bir 29 Ekim çağrısı yaptı. Üniversite Toplulukları bütün gençleri 29 Ekim’de Anıtkabir’e davet etti.


Türk gençliğini 29 Ekim’de Birinci Meclis önünden Anıtkabir’e yürümeye davet eden 85 üniversite topluluğu ortak bildiri yayınladı.


Cumhuriyetimizin değerlerine yaslanarak Türk gençliğinin önündeki sorunlara çözüm bulmak  için 29 Ekim günü Anıtkabir’e yapılan çağrı, üniversitelerde büyük yankı uyandırırken binlerce öğrenciden katılım kararı geldi. Üniversite toplulukları 29 Ekim coşkusunu fakültelerinde, sınıflarında ve kantinlerinde sürdürmeye devam edecek.


İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Sekreteri Yakup Büray Yılmaz, üniversitelerde 29 Ekim coşkusunun her gün arttığını belirterek bunun bir çözüm yürüyüşü olacağına işaret etti ve şunları söyledi:  “İstanbul Üniversitesi’nde 29 Ekim çalışmaları tüm coşkumuzla ilerliyor. 29 Ekim yürüyüşümüzü tüm fakültelerden ilmek ilmek örüyoruz. Bu yürüyüş Türk gençliğinin ülkemizin sorunlarına karşı bir çözüm programı yürüyüşü olacak. Çözümsüzlüğe karşı yürüyecek, çözüm önereceğiz. Bütün milletimizi bizimle birlikte yürümeye davet ediyoruz.’’


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Düşünce ve Kitap Topluluğu Başkanı Mücahit Etli, Türk milletini ve Türk gençliğini Atatürk’te birleşmeye ve Anıtkabir’e yürümeye davet etti ve şunları ekledi:  “İkinci istiklal savaşı günlerindeyiz. Atatürk gençliği olarak üniversite topluluklarımız ile birlikte vatan, üretim ve gelecek için 29 Ekim'de Anıtkabir'e gidiyoruz. Türk gençliğini Atatürk'te birleşmeye, Birinci Meclis'ten Anıtkabir'e doğru gençlik yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz. Cumhuriyet'in yılmaz savunucusu, görevi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinden alan, Türk gençliğidir. Bütün üniversite topluluklarını 29 Ekim'de Atamızın huzurunda olmaya davet ediyoruz.”


Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Esra Açıkyıldız, Türk gençliğinin görevlere hazır olduğunu ve Türkiye için yürüyeceklerini belirterek herkesi Birinci Meclis önünden Anıtkabir’e yürümeye davet etti: “Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak, 29 Ekim Vatan, Üretim ve Gelecek için Gençlik Yürüyüşüne yüzlerce üyemizle katılacağız. Biz, Atatürk'ün Türkiye'yi emanet ettiği gençliğiyiz. 29 Ekim'de görevimizin başında olacağız ve Türk Gençliğine yakışır bir yürüyüş yapacağız, ardından Atamızı ziyaret edeceğiz.  Bütün arkadaşlarımızı bizimle birlikte Ankara'ya gelmeye davet ediyoruz.”

 

İşte o açıklamanın tamamı:

“29 Ekim’de Üniversite Toplulukları Anıtkabir’de!

            29 Ekim 1923, tam 98 yıl önce bugün önümüzü aydınlatan ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyet’i, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kuruldu.

         Cumhuriyetimizin harcında milletimizin büyük birikimi vardır.

Bu yolda nice Mehmetler gözünü kırpmadan vatan uğruna toprağa düştü. Kahraman Türk kadınları en önde cepheye koştu. Milletimizin efendisi köylümüz, tek çift çorabını, öküzünü, aşını ve ocağını gözünü kırpmadan bağışladı. Cumhuriyetimiz, milletimizin cesareti, fedakarlığı ve çalışkanlığı ile kuruldu.

Cumhuriyetimizin değerini, biz Türk gençliğine kattıklarını gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyetimiz, emperyalizmin bütün saldırılarına karşı bugün de bizlere kalkan olmaktadır. Yalnızca bir kalkan değil, geleceğe olan umudumuzun kaynağı, karşılaştığımız bütün sorunlara karşı çözümleri sunan en değerli varlığımızdır.

         Topraklarımızı vatan yapan bu büyük mücadelenin 98.yılında Cumhuriyetimizin değerlerine yaslanıyoruz. Türk gençliğinin önündeki sorunlara çözüm bulmak için buluşuyoruz.

         “Ey Türk Gençliği” diyerek bizlere seslenen ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine verdiği görev ve sorumlulukla 29 Ekim 2021 tarihinde Anıtkabir’e yürüyoruz.

         Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, ülkemizin refahı ve güzel günleri için hep birlikte büyük gençlik yürüyüşünde buluşalım.

Ey bizlere bugünü kazandıran şehitler.

Ey hürriyet yolunda can veren koç yiğitler.

 

Ey kahraman Atatürk, sizlere minnettarız.

Rahat rahat uyuyun nöbette bizler varız.’’

 

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler